Skip to content

“Junts per Lô davant la qüestió des Convent de Sant Diego”

Una carta de "Junts per Lô"

Convent de Sant Diego.
Convent de Sant Diego.

Des del nostre grup volem fer arribar diferents consideracions respecte la polèmica que ha esclatat sobre la situació des Convent de Sant Diego.

En primer lloc, hem de denunciar que, malgrat existeixi una comissió municipal de seguiment dels avatars des Convent, el PP no l’ha convocada en tot el que duim de legislatura. Si Junts té informació de l’evolució del cas és perquè ens hem mantingut en contacte periòdic i constant amb la Conselleria de cultura del Consell Insular. Ni l’Ajuntament d’Alaior ni el Govern Balear ens han informat en cap cas de les evolucions de les obres i la gestió de l’immoble.

En segon lloc, considerem vergonyós que la posada en marxa des Convent s’allargui tant en el temps i no s’hi treballi de forma clara i decidida; no pot ni ha de demorar se més enllà de l’estiu de 2022. L’important ara mateix és definir i possibilitar aquesta posada en marxa. Des de Junts hem apostat sempre per la creació d’una Fundació que en sigui la responsable de la gestió i en defineixi i garantitzi els usos de l’espai (per evitar sorpreses futures…).

En tercer lloc, la titularitat de l’edifici és una qüestió que pot implicar decisions de viabilitat burocràtica, econòmica, de proximitat física administrativa, d’implicació en el projecte… Totes elles han de ser tingudes en compte des del coneixement de l’entorn i les seves particularitats, i sempre des d’una perspectiva d’un espai que té i ha de tenir vocació insular i no només local, per tal de poder esdevenir un focus d’atracció per a la resta de l’illa. Ens sembla fonamental i prioritari que els ens i les persones negociadores d’aquesta qüestió tenguin un coneixement explícit i ample del tema, cosa que de moment sembla que no passa a les sales del Govern.

En definitiva, exigim a les administracions que conformen la comissió de seguiment, en especial l’actual propietari, que és el Govern, que generin punts de trobada i una visió ampla i responsable per tal d’engegar, d’una vegada per totes, la posada en marxa des Convent de Sant Diego.


Comment

  1. … es cierto que lo primero es establecer un plan de usos, sobre todo para poder cambiarle el nombre y que sea “oficinas de..” o “centro de..”, pero que le quiten ya esa denominación harto caduca de “convento”, pues ya hace mucho que fue desafectado por la secta religiosa… igual lo de sant diego, ningún resto de santidad queda entre esas cuatro paredes -si es que alguna vez tuvo algo de eso-… ni convento ni santo ni nada, lo primero, que le cambien el nombre, que no quede ni rastro de confesionalismo en este tema… y ya están tardando…

Deja un comentario

Your email address will not be published.