‘Carta al conseller Martí March’ – menorca al día
Skip to content

‘Carta al conseller Martí March’

Carta del col·lectiu 'Mascareta al pati no'


Davant les declaracions del Conseller March que proposa postposar la revisió al mes de gener, aquestes famílies consideren que la mesura extraordinària és prou rellevant per als menors com per fer una revisió quinzenal si cal, de la mateixa forma que s’ha fet amb altres sectors com la restauració. No hi ha cap raó científica per esperar un trimestre sencer a fer-ho. 

 

Els altres arguments exhibits per el Conseller, la prudència i la no vaccinació dels infants de primària, no es basen tampoc en evidència científica. Per una banda, recordam que la vaccinació en menors de 12 anys de moment no està prevista ni recomanada, donat que segons el comitè d’immunització i vaccinació d’UK i pediatres no compensa segons el balanç risc/benefici. Per tant, aquesta variable no s’hauria de contemplar de moment. Per altra, la vaccinació no aturaria la transmissió.

 

Respecte a la prudència, tenim dades objectives de països europeus que avalen aquesta mesura. El darrer, França, que davant la baixada dels casos, ha decidit retirar-la no només a l’exterior sinó també a l’interior de les escoles de zones amb baixa incidència perquè, segons el portaveu del Govern, és una mesura que perjudica la salut i l’aprenentatge dels menors. (Recordem que a molts de països europeus: UK, Irlanda, Dinamarca, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Noruega, Suècia, per exemple els menors de 12 anys MAI l’han duita ni tan sols a interiors per aquest motiu). A Catalunya han començat així el curs escolar.

 

En canvi, a les Illes, amb una incidència a la baixa, mantenint patis amb grups bombolla i unes dades líders de vaccinació, es manté la mascareta sense cap previsió de revisió durant un trimestre sencer. A més, es dóna el fet que després de Nadal, tal com va passar l’any passat, s’espera de forma lògica una pujada de la incidència, per la qual cosa les famílies signants dubten que sigui realment un moment probable per relaxar mesures.

 

Finalment, recorden que l’OMS desaconsella el seu ús en infants que jugin o facin activitat física a exteriors. El propi epidemiòleg Joan Carles March admetia en declaracions a la ràdio que pràcticament no es produeixen contagis a l’exterior.


Deja un comentario

Your email address will not be published.