“Situació econòmica des Castell” – menorca al día
Skip to content

“Situació econòmica des Castell”

Una carta de SOM Es Castell


Com SOM Es Castell ens veiem obligats a contestar la carta del PP on dona a entendre que gastam  sense control.

 

Per a un ajuntament com el des Castell, que té un pressupost d’entre 8 i 10 milions d’euros, depenent de les transferències rebudes d’estaments supra municipals, és coherent tenir immobilitzats al banc entre 5 i 6 milions? A SOM, pensam que els veïns i veïnes paguen els seus tributs per tenir els millors serveis i els millors equipaments possibles, no per deixar-los al banc sense gastar i, per tant, pensam que açò és un despropòsit.

 

Ja ho criticàvem quan érem a l’oposició i ara que som al govern, aprofitant la derogació temporal de “la llei Montoro”, hem dissenyat un pla d’inversions que resol aquesta absurditat sense posar en perill la liquidesa de l’entitat: mantindrem sempre un mínim d’entre 2 i 3 milions al banc, cosa que ens permet incorporar 3 o 4 milions com a màxim entre els pressupostos d’enguany i l’any que ve. Atès que el mecanisme comptable adequat per emprar els doblers dipositats al banc és la modificació pressupostària, aquestes incorporacions s’han fet enguany i es faran l’any que ve mitjançant aquest mecanisme. No hauria de fer-se d’altra manera, i el PP hauria de saber-ho.

 

Amb aquests doblers, estem fent un gran esforç en diverses línies. Estem millorant i modernitzant els equipaments municipals en mal estat, instal·lant leds en la nostra il·luminació pública per millorar-ne l’eficiència energètica i avançant en la transició energètica cap a energies renovables. Estem salvant de la ruïna immobles emblemàtics del poble com el Bar Salon. Estem resolent greus deficiències heretades, com l’estat lamentable i perillós de la nau llogada on la brigada té el magatzem, raó per la qual n’hem adquirit una de nova, i com la falta de llicència de la zona esportiva, on hem hagut d’instal·lar mesures antiincendis i adequar tota la instal·lació elèctrica, entre d’altres coses.

 

Com es pot veure, bona part d’aquestes inversions ens permetran rebaixar les despeses fixes, com ja es comença a notar en els darrers pressupostos, amb reduccions en subministrament elèctric, en lloguers… Així, en el futur, es podran invertir aquests doblers en altres partides.

 

En conclusió, quan el PP afirma que les dues modificacions pressupostàries efectuades enguany deixen clar que ens vam equivocar quan vam fer el pressupost oblida determinades coses bàsiques per gestionar un ajuntament, com el rigor comptable, i oblida també l’estat pèssim en què la seva manca d’inversions ha deixat els equipaments i serveis del poble.

 

Que els veïns i veïnes des Castell estiguin tranquils, l’actual consistori està fent una gestió responsable dels doblers municipals, i a la vegada està intentat millorar al màxim els equipaments i serveis municipals.


Comment

  1. todo esto esta muy bien pero cuando quitareis los pasos elevados que no sirven para nada bueno solo sirven para que la gente se caiga un ajuntamiento tiene que estar para ayudar a la gente no para joderla

Deja un comentario

Your email address will not be published.