Skip to content

“Sort en tenim dels avis! “

Un article d'en Josep Ballbè i Urrit

(Foto: PIXABAY)

Som a menys de 10 dies perquè la mainada torni a escola,  Mentrestant, el “presi” de la Generalitat treu pit perjurant que, passat  Nadal, l´alumnat tornarà a clavar colzes. Té autoritat moral per a  pontificar sobre qüestions d´ordre sanitari com la COVID ? Aquesta  valoració la faig extensiva al president espanyol i als altres 16 de les  comunitats autonòmiques de l´estat. Volent ésser condescendent, em  vénen ganes de taral·lejar la dita dels “setze jutges d´un jutjat”.  

Sovint, penso que potser hauríem de parlar de “vagances” que no pas  de vacances. Malgrat la crisi, el mercat laboral segueix el seu curs.  Allunyat, com sempre, del rum-rum educatiu. No hi ha sintonia entre  els dos horaris. Em refereixo als qui tenen la clau per enfocar el tema.  Arribats ací, emergeix la figura dels avis. Amb una potència forta i mai  no prou ben ponderada. Resulta evident que tenim un problema greu.  Qui ha de posar el fil a l’agulla, però, mira cap a una altra banda. Això  sí, fixa una data anual per celebrar la diada dels avis. En lloc d’aquest  invent, els hauríem de fer un monument ! El paper dels avis com acangurs” s’ha revelat imprescindible en molts casos… 

…Sobretot arran la creixent incorporació femenina al mercat laboral.  Tampoc no negarem que el nucli de família tradicional, aquests darrers  anys, ha evolucionat. Paral·lelament, la presència dels néts rejoveneix  i il·lusiona la figura dels avis. Que m´ho diguin a mi, que acabo d´ésser 

ho fa 8 dies. Oblidem-nos, però, de l’excusa de la pressió mediàtica  de la moral. En molts casos se’n fa un abús. Ja no es tracta només de  dur-los a col·legi i d’anar-los a recollir. Les àvies es veuen obligades a  preparar la carta del menú. Com que els pares encara gruen, toca fer  hores extres. Només pretenc obrir un mini.debat. Que cadascú faci el  seu examen de consciència. En tot cas, el meu reconeixement a tots  els qui s’hi hagin sentit identificats. Que per molts anys puguin fer  semblants obres ! Malgrat que, algun cop, no els hi reconeguin prou. 


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.