Skip to content

“Condemna de la violació dels Drets Humans a la frontera de Melilla”

Una carta del Fons Menorquí de Cooperació

(Foto: PIXABAY)

El Fons Menorquí de Cooperació, com a entitat de Menorca que defensa els drets humans i treballa perquè totes les persones puguin tenir una vida digna, no podem mirar cap a una altra banda davant el que ha ocorregut aquest passat cap de setmana a la frontera de Melilla. 

Al manco 27 persones migrants, segons les dades oficials facilitades per Marroc i que segons les ONG pugen a més de 37, van morir asfixiades, aixafades o com a conseqüència de les agressions que varen patir durant l’intent de botar el mur fronterer.  

Les imatges que ens arriben fan fredor. Joves amuntegats al terra, ferits, agonitzants i també de morts, mostren la crueltat de les polítiques migratòries a les fronteres. S’ha de tenir molt poca humanitat per veure aquelles imatges i no pensar en el dolor d’uns joves que fugint de la fam, de la tortura o de la guerra són aturats amb pallisses i fins i tot amb la mort. S’ha de tenir molt poca sensibilitat per no pensar en l’angoixa de les seves famílies davant la incertesa de saber si un dels seus ha estat enterrat en una fosa comuna, sense autòpsia i sense identificar. S’ha d’haver perdut el sentit comú per no sentir una immensa preocupació i també infinita tristesa davant d’aquesta matança. Perquè la humanitat, la sensibilitat i el sentit comú no tenen a veure amb l’origen o amb el color de la pell.

El Fons Menorquí de Cooperació condemnam la sagnant violació dels drets humans ocorreguda a la frontera de Melilla, tot entenent que en cap cas no es justifica amb l’argument que les fronteres són inviolables. 

Les polítiques migratòries a les fronteres maten. El Fons Menorquí de Cooperació defensam que totes les persones que fugen de la guerra, la violència o la persecució tenen dret a demanar asil i a rebre una acollida digna. És per aquesta raó que, una vegada més, recordam que per evitar morts estèrils, s’han de facilitar rutes ordenades, regulars i responsables de les persones, mitjançant l’aplicació de polítiques migratòries planificades i ben gestionades. 

El Fons Menorquí de Cooperació confiam que es faci justícia. Amb humanitat, sensibilitat i sentit comú. 

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.