Skip to content

“QUE VAGIN EN COMPTE…! “

Un article d'en Josep Ballbè i Urrit


Els gols per l´escaire no tan sols els fa en Messi. Metafòricament  parlant, crec que el PP d´en Feijóo –que tampoc no em fa el pes–  n´hi acaba de colar un de molt gros al PSOE d´en Sánchez. La pega  és que la gent ja no necessita tibar d´hemeroteca, per a retreure  mentides als polítics. Internet i Youtube són una caixa de ressonància  que deixa en entredit declaracions xulesques de certs personatges. 

Em vull referir concretamente al tema dels impostos. Per molt que  emprin la tàctica d´esgargamellar-se, rectificar sense fer referència  als embolats de temps enrere els delata. Ens volen vendre la moto  que les rebaixes fiscals anunciades van a beneficiar les classes més  baixes. Una cosa és ben certa: la gran majoria de mortals del país de  la pell de brau no té gaire idea de tarifes autonòmiques, trams, IRPF,  patrimonio, deflactació i altres conceptes de l´entorn. 

Una cosa és evident: fins ara, tot indica que els “sociates” no volien  pas baixar impostos… I, si ho fan, és a causa de la pressió “pepera”. Amb el greuge afegit que, fins i tot, se li han començat a desmadrar  alguns dirigents autonòmics. Allò de la doctrina unitària i la disciplina  de partit grinyola a tort i a dret. Carregar –per norma– contra el  bàndol contrari quan el ciutadà normal i corrent està cruixit a taxes i  impostos de tot tipus palesa un grau superlatiu de demagògia. Són  irresponsables. Només funcionen a cops d´electoralisme populista. 

Que ningú no pretengui titllar-me de ploramiques. O tal vegada de  ficar-me solamente amb el govern espanyol. El show esperpèntic  dels dos socis de govern català (ERC i Junts per Catalunya) és de  jutjat de guàrdia. La gent del principat sap llegir entre línies. Disposa  d´elements de judici per a no deixar-se entabanar.  

Estem cansats de tanta gent camàndula. Per un criteri d´estricte  coherència, caldria prioritzar les classes socials més desfavorides.  Abans, però, hem d´exigir una reestructuración i retallada –molt a la  baixa– dels sous de la nostra classe política. Ja tan sols em faltava  sentir que el parlament espanyol acaba d´aprovar un increment del  3´50% en el sou dels parlamentaris. Quina casualitat que els únics  que hi han votat en contra hagin estat PP i VOX ! Sense comentaris. No anem bé ! Que s´ho facin mirar ! Prou de preses de pèl. Prenc  nota de “censurar-los” i escapçar-los en les properes eleccions.


Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.