Skip to content

Nepenta

Un article d'en Juan Juncosa

Juan Jucosa.
Juan Jucosa.
(Foto: AMIC)

Ja hem iniciat un nou any. Hem d’esperar i il·lusionar-nos creient que serà nou. Potser estaríem encantats de trobar una mica de NEPENTA. En la mitologia grega es deia que els déus bevien un vi barrejat amb unes herbes. Aquesta beguda es deia Nepenta. Se suposa que té orígens egipcis. La Nepenta en concret es bevia per a curar-se les ferides o dolors, i que a més produïa oblit.

Una altra referència a begudes i oblit la podem trobar també en la mitologia dels grecs amb “L’aigua del Leteo”. Aquesta fa referència a un riu del qual se suposa que les ànimes bevien abans de reencarnar-se per a així oblidar les seves vides passades.

Des de la pandèmia, fa uns anys que no són gaire bons i alguns volen augurar un 2023 complicat. Fem com si prenguéssim Nepenta o aigües del Leteo, creguem en la màgia de la mitologia grega, pot ser que tingui raó; així com ja ho és la possibilitat de procedir del misteriós Egipte.

Per a iniciar un any amb el màxim d’il·lusió. Oblidem qualsevol pes o dolor que vulgui deixar-nos clavats on estem i caminem cap a un nou any amb ànim, curiositat, valentia i sobretot amb esperança en nosaltres mateixos. Som persones increïbles, només que a vegades traiem el millor de nosaltres sota pressió. Llevem-nos aquesta pressió i traguem el millor de nosaltres només per viure més plens i més feliços aquest 2023.

.- Aquest és un article de Juan Juncosa i AMICper a Menorcaaldia


Deja un comentario

Your email address will not be published.