Skip to content

“La tortuga”

Una Historia Natural d'en Joan Pons Pons

(Dibuix: Tònia Coll)
(Dibuix: Tònia Coll)

Agafes una drecera per anar a la mar. L’estiu ha dut a l’illa moltes persones del continent. Encara que hagis nascut a Menorca els turistes no són molt diferents de tu; de fet, ets turista quan viatges, quan surts a l’estranger. Els menorquins han guardat l’illa per als visitants. Només has de pagar una taxa i trobaràs l’illa neta i esclatant. El record de la feina dura a les grans ciutats o a l’interior despoblat on ni s’intueix el mar, desapareixerà només posar els peus a l’illa on el temps agafa noves textures i nous significants.

El camí tortuós amaga sorpreses. Una tortuga, per exemple. T’admira la seva caparruda determinació. On va? Per què avança tan decidida en aquestes hores del migdia? Fa calor. Molta calor. Només hi ha dos misteris a la vida. L’alimentació i la reproducció.

Cerca una altra tortuga amb la qual aparellar-se? O cerca una bassa plena d’aigua per assaciar la seva set? Tal vegada els dos objectius convergeixen i estan escrits, gravats, un missatge críptic i misteriós, en els daus negres i saures de la seva closca.


Deja un comentario

Your email address will not be published.