Calendari de l’hort al mes d’abril

Ja ha arribat el mes d’abril i, amb ell, ens trobem de ple a la primavera. Un moment de l’any en el qual cal tenir especial cura dels horts i jardins perquè llueixin sans i bonics. Parlem avui del calendari de l’hort al mes d’abril.
Aquest mes és el moment de per les parcel·lacions adequades per a planificar les plantacions d’hortícoles d’estiu.

És un bon moment per a les plantacions de les anomenades plantes de fruits del bosc com les groselles i esbarzers. I és temps de sembrar cogombres, carabassons, patates, pebrots, albergínies i mongetes. Plantarem també pèsols, pastanagues, fesols tendres, cebes, espinacs, escaroles, apis, fonoll, ruca, canonges, enciams de primavera, tomàquets, pebrots, albergínies… tenint en compte els marcs de plantació i les altures.
Un cop feta la plantació, hem d’anar pujant la freqüència i dosi de fertilització. Pel que fa al reg en les plantacions recents, haurà de realitzar-se a primera hora del matí. I serà necessari controlar les males herbes.

Controlarem també les primeres plagues com la mosca blanca, les erugues, el pugó, i caragols i llimacs principalment. En cas d’atacs, aplicaríem un insecticida específic.
Anirem podant per al seu consum les aromàtiques i culinàries (menta, herba-sana, melissa, orenga, julivert, etc.). I els fruiters que plantem han d’estar ja en contenidor, ja que ja arriba la seva floració.

.-Aquest és un article de floresyplantas.net i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *