Nous senyals de radar de color taronja de la DGT

Tan sols hi ha instal·lades unes 300 d’elles en les carreteres espanyoles, però cada vegada serà més freqüent trobar-se amb alguna d’elles quan circulem. Hi ha tres comunitats que actualment no disposen d’aquesta mena de senyalització (Catalunya, País Basc i Canàries), però en la resta d’Espanya, 8700 km són trams considerats com d’alta sinistralitat, i per això amb aquest senyal, la DGT pretén avisar del perill a fi que s’adoptin les precaucions necessàries.

Al contrari del que pensa la gent (creuen que a la distància indicada en la part inferior del senyal es troba un radar fix), el que veritablement indica el senyal és la longitud que medeix el traçat perillós i sobre el qual podem trobar-nos una major vigilància. Control, que pot realitzar-se amb qualsevol dels radars mòbils existents (vehicles estacionats o circulant, radars amb trípode, helicòpters Pegasus, etc.). Tot això, amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents de trànsit en les nostres carreteres i aconseguir per fi l’anhelat objectiu 0.

 

.-Aquest és un article de n’Eva Remolina i AMIC per a Menorcaaldia.com.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *