Viatjar amb allotjament gratis és possible

Allotjar-se de manera gratuïta o gastant molt pocs diners en qualsevol lloc de la nostra geografia, és possible. Si bé no s’ha d’esperar grans comoditats ni estar lliures de fer esforços. Són opcions pensades per a persones de mentalitat oberta, adaptables, aventureres i a les quals no els importi assumir uns certs riscos. Això sí, a canvi es pot conèixer món sense que es ressenteixi la butxaca.
Aquestes són algunes de les idees que existeixen i que proposem, si bé hi ha unes altres, com la d’allotjar-se a casa d’algun familiar o conegut.

WoofingEs tracta d’un moviment mundial pel qual una persona major de 18 anys s’ofereix com a voluntari per a ajudar en granges o espais ecològics, aprenent les tasques bàsiques a canvi d’allotjament i menjar. No s’obté una compensació econòmica, però t’aporta una experiència vital única. Pots trobar informació en webs com per exemple Woof.es

Similar a l’anterior, trobem moltes altres webs on a canvi del nostre treball, ens donen allotjament i aliment. Pot ser en qualsevol àmbit, encara que la majoria solen estar relacionats amb treballs domèstics de tota mena. Entre ells, HelpX, Workaway o Staydu.

Intercanvi de vivendes: una forma que compta cada any amb més seguidors i que consisteix bàsicament a canviar la teva casa per una altra, gaudint cada família o parella de la casa de l’altre i coneixent d’aquesta manera altres països i cultures de forma totalment gratuïta.

HouseSittingEn aquest cas, no hi ha intercanvi bilateral com en el cas anterior, sinó que vigiles i tens cura d’una casa mentre els seus propietaris estan de vacances. Les tasques entre altres són netejar lal llar, ocupar-se del jardí, cuidar les mascotes així com qualsevol altre manteniment general.

Au pair. Una altra de les fórmules més conegudes, on es tracta de cuidar nens en un altre país mentre els ensenyes el teu idioma natiu.

Acampada en domicili. Hi ha països en els quals deixen que acampis al seu jardí o en la seva propietat a canvi d’ajudar-los en les tasques domèstiques. En altres casos, s’ha de pagar una quota, que en qualsevol cas és més econòmica que en un altre allotjament. En la majoria d’elles, els amfitrions solen oferir aigua calenta, dutxes i fins i tot wifi o instal·lacions per a poder cuinar. En Webs com welcometomygarden, CampSpace o Coolcamping.

Opcions diferents per a qui no pot permetre’s gastar molt o qui vol experimentar altres noves sensacions.

 

.- Aquest és un article de n’Eva Remolina i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *