Manteniments indispensables per a la seguretat d’una bicicleta

Com ocorre amb la resta de vehicles, les bicicletes no estan exemptes de manteniment. Cuidar la teva bicicleta és cuidar la teva salut, i implica allargar la seva vida útil i mantenir les seves garanties de seguretat.

Neteja i greixatge. Convé mantenir seques i netes totes les unions i peces mecàniques que integren una bicicleta. Cal evitar que l’aigua penetri a l’interior dels engranatges. Resulta recomanable netejar canvis, cadena, plats i pinyons de manera freqüent. Una vegada neta, l’adequat és greixar-la.

Cadena, plats i pinyons. Aquests elements tenen data de caducitat i que varia en funció de les seves cures. Així, un canvi de cadena a temps contribueix a mantenir la salut de les dents de les corones de la bicicleta i evita una substitució prematura. El canvi a temps de cadena evita el desgast de la resta de la transmissió. Una transmissió desgastada propiciarà salts de cadena, la qual cosa pot posar en perill l’estabilitat del ciclista.

Folgances. L’eix pedaler, la suspensió o la direcció poden, més tard o més d’hora, ser atacats per aquest fenomen. Cal reajustar la peça, i hem de repassar de manera periòdica caragols i tancaments, per a detectar que no estiguin fluixos o oberts.

La salut dels frens. Un dels manteniments preventius més aconsellables és el dels frens. No convé esperar que sabates o pastilles es desgastin al 100% per a canviar-les. Una cosa similar ocorre amb la tensió dels cables que les regulen o, si s’escau, la salut del sistema hidràulic.

Cobertes. Més que essencial resulta que parem esment a la pressió i l’estat de les gomes. El canvi de coberta és una operació senzilla que podem afrontar nosaltres mateixos.

El casc. Els cascs tenen una vida útil limitada a diversos anys. Això és així perquè els materials amb els quals es fabriquen acabar per degenerar-se i perdre les seves propietats. Així, és recomanable allunyar-ho de fonts de calor o fred intens. De la mateixa manera, resulta vital no usar un casc que tingui abonyegadures o esquerdes visibles. Guardar-ho en un lloc sec, allunyat de temperatures extremes i cuidar de la seva neteja ajudarà a mantenir les seves garanties de protecció i no haver de comprar un abans d’hora.

 

.- Aquest és un article de circulaseguro.com i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *