Ajudar als fillets en la tornada al col·legi

Les vacances es van esgotant i el començament del nou curs escolar està molt a la vora. De la mateixa manera que ens ocorre als adults, els nens també poden sofrir la síndrome postvacacional, així com experimentar un cert rebuig o apatia en el seu retorn a l’escola, no només pel canvi brusc que els hi suposa deixar un estiu replet d’activitats, horaris més dilatats i molt temps lliure i de diversió, sinó també per la por o la inquietud davant professors i companys nous, o matèries que, cada curs, es tornen més complexes.

Per a ajudar-los a afrontar millor l’inici del curs, hi ha alguns consells que com a pares podem i hem de seguir.

– Començar uns dies abans a establir de nou la rutina dels horaris als quals hauran d’enfrontar-se un cop començat el curs.
– Preparar tot el material amb antelació suficient i no deixar-lo tot per a l’últim dia. Convé així mateix deixar al nen/a que participi d’aquesta preparació, per exemple, triant l’estoig o el model de sabates, organitzant la motxilla, etiquetant amb el seu nom els seus llibres, etc.
– Veure als seus amics abans del començament del curs per a una primera presa de contacte amb ells.
– Emfatitzar-los els aspectes positius que té començar el col·legi: conèixer nous amics i docents, tornar a iniciar les seves activitats extraescolars o esports preferits, estrenar material escolar i llibres…
– Parlar amb ells per a saber com se senten o quines són les seves preocupacions.
– Transmetre’ls seguretat en tot moment.
 Acompanyar-los el primer dia, sobretot si el col·legi és nou, perquè perdin la por d’enfrontar-se sols al problema i sàpiguen per on han d’accedir, com actuar o on dirigir-se.
 Llevar-se el primer dia uns minuts abans de l’hora habitual perquè els nervis del primer dia no ens envaeixin.
I, sobretot, fer-los saber que estarem al seu costat en tot moment per a qualsevol dubte o ajuda que necessitin.

(Un article d’Eva Remolina-Amic per a Menorcaaldia.com)

1 comentario en «Ajudar als fillets en la tornada al col·legi»

  1. … y sobre todo, una manera de ayudarlos sería también BORRARLOS de la asistencia a ese engendro que es la «asignatura» de religión católica apostólica y romana… les despejará la mente, les ampliará las miras y la tolerancia, y sobre todo, hará que poco a poco bajen los ratios de asistencia y se colabore en la paulatina desaparición de ese sinsentido…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *