Es necessiten unes polítiques globals que apostin per la mobilitat sostenible

El Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació (COITT) va participar en una nova edició de Greencities i S-Moving. Després de presentar l’any passat el seu projecte de transformació de vehicles de combustió en elèctrics, amb un magnífic acolliment entre les empreses i institucions participants. En aquesta ocasió es van donar a conèixer els avanços en aquest projecte pioner i exemplar de mobilitat urbana, sostenible i segura. I es va reclamar l’avanç en la legislació per a la seva futura connectivitat i autonomia. Tot això, durant el programa de podcast Todotelecos emès des de FYCMA i coincidint amb el dia del patró de les telecomunicacions. En aquest espai es va analitzar el sector, les seves oportunitats i reptes en mobilitat i sostenibilitat, com a eixos claus per a la societat del futur.

Avanços normatius per al desenvolupament del vehicle connectat

En la seva intervenció Mario Cortés, degà del COITT, va demandar l’avanç de la normativa. «En la mobilitat les normes han d’anar abans que la tecnologia, perquè el risc és molt alt. Hi ha prototips, però ha d’haver-hi un avanç en la normalització i estandardització, amb unes regles clares dins la indústria. Ha d’avançar tant en la fabricació, com en ciberseguretat i en les xarxes que calgui desplegar».

«El disseny en enginyeria és possible, el nostre vehicle transformat en elèctric funciona perfectament», va explicar Pablo Escapa, expert en ciberseguretat i responsable del Grup de Vehicles Elèctrics Connectats i Autònoms (VECA) del COITT. «Però ens exigeixen un cost altíssim pel procés de transformació. És necessari que s’adapti la legislació com en la resta d’Europa, i es permeti un conjunt funcional que es pugui replicar», va explicar sobre els obstacles per a l’homologació de les tecnologies implicades en el desenvolupament del vehicle elèctric, connectat i autònom.

Coordinació, col·laboració publicoprivada i governança

Tots els convidats van coincidir a assenyalar la necessitat d’un canvi cultural en la ciutadania i una voluntat política, perquè es consideri la mobilitat com una cosa integral. «Europa marca les línies econòmiques i els objectius globals, però els països tenen l’obligació de crear models de col·laboració publicoprivada i també pública-pública, perquè la ciutadania pugui moure’s de manera sostenible», va explicar Eduardo València, director d’AMETIC Barcelona.

«Es necessiten unes polítiques globals que apostin per la mobilitat sostenible. Cal incentivar aquesta indústria i reconvertir el sector productiu de l’automòbil espanyol que és molt potent», va apuntar el degà del COITT sobre un nou model de negoci, que obre àmplies possibilitats d’ocupació i emprenedoria per als enginyers de telecomunicacions, com a professionals competents en aquestes àrees.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *