Intel·ligència artificial per a impulsar la carrera interna dels empleats

Els departaments de RH han començat a utilitzar la Intel·ligència Artificial en els seus processos de selecció per a automatitzar i agilitzar tasques. També existeixen grans corporacions tecnològiques que han començat a usar-la per a identificar als empleats menys productius i acomiadar-los. No obstant això, segons la consultora AIS Group, especialista en el desenvolupament de solucions de la IA per a diferents mercats, resulta molt més interessant i rendible fer servir aquestes eines per a retenir, fidelitzar el talent i afavorir el desenvolupament de les carreres professionals dins de les empreses.

“Una part fonamental dels departaments de gestió de persones passa pel recruiting. Aconseguir als candidats que millor s’adaptin a les funcions d’un càrrec determinat, comparteixin els valors de l’empresa i encaixin amb la resta de l’equip és tot un repte. No obstant això, la selecció de perfils no ha de marginar altres tasques clau dins de la gestió de persones”, comenta Nausica Trias, directora general de l’AIS Group, especialista en l’aplicació d’intel·ligència artificial a diferents àrees de les empreses.

Segons la directora general d’AIS Group, es posa massa focus a captar talent i es descura a la plantilla ja existent, que sovint no accedeix a aquestes noves ofertes, la qual cosa els desmotiva. “Si captar és difícil, fidelitzar ho és encara més. I deixar escapar a un bon professional pot significar perdre productivitat, qualitat de servei, vendes i, sovint, coneixement, un dels principals actius de les empreses”.

Cada dia són més les companyies que entenen que, més enllà del sou, el creixement professional és un dels factors més motivadors per als seus equips, fomentant la formació. No obstant això, en grans corporacions, amb milers de treballadors, és complicat realitzar un seguiment personalitzat de les habilitats que té cada persona i de les quals necessita adquirir per a promocionar-se en l’empresa o exercir millor les tasques pròpies del seu lloc: el que es coneix com a upskilling i el reskilling.

És aquí on la IA pot convertir-se en el millor aliat a l’hora d’impulsar la seva carrera, analitzant els diferents perfils, identificant posicions cap a les quals poden evolucionar i recomanant formacions internes i externes que facilitin l’assoliment de noves metes. “A més, es poden afegir sistemes d’alertes que mantinguin als professionals al dia de les vacants disponibles per a poder aplicar”, comenta Trias.

AIS Group està especialitzada a generar valor a partir de les dades, desenvolupant per a múltiples mercats sistemes d’ajuda a la presa decisions, d’alertes, models predictius i d’optimització. “Després de màrqueting, la producció i les finances, és el torn que els professionals de RH implementin la IA per a contribuir, encara més, al compte de resultats de les empreses”, afirma Nausica Trias.

La posada en marxa d’aquestes eines orientades al reskilling upskilling facilita la tasca dels equips de gestió de persones, que poden dur a terme de manera molt més eficient les seves funcions relacionades amb la capacitació i el desenvolupament de plans de carrera. A més, quan afavoreixes la implicació de tots els membres de la plantilla en la seva pròpia evolució, aquests són una potent font de fidelització de l’empleat, combatent l’aparició del sentiment d’estancament que es dona entre molts professionals.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *