Calendari del jardí al desembre

El desembre és un mes tranquil per a les labors de jardineria, si bé sempre hi ha alguns treballs que podem realitzar, ja sigui perquè és el moment ideal, o perquè, en poder-se fer durant tot l’hivern, no desitgem deixar-los per a última hora.

Prestarem especial cura a les plantes aquàtiques si hi ha risc de gelades. Si l’hi ha, retirarem les plantes flotants i les col·locarem resguardades en un recipient amb aigua.

Podem decorar el nostre avet plantat al jardí o plantes similars amb aspecte cònic per a Nadal. Molt de compte amb la instal·lació elèctrica que ha de ser estanca a la humitat.

És un bon mes per a la plantació d’arbustos i arbres a arrel nua. Regar bé després de la plantació i setmanes següents.

També per a la poda en aquells arbres i arbustos de fulla caduca que es trobin ja en repòs vegetatiu, així com les plantes enfiladisses que ho necessitin.

Anirem amb compte de no podar els arbustos que floreixen abans de la seva brotada, com per exemple la Forsythia intermèdia o les hortènsies. Si ho fem, no floriran a la primavera.

Fins i tot podem plantar algunes plantes de temporada de tardor i hivern com el Bellis perennis, els pensaments o les Primulas acaulis.

Plantarem els últims bulbs de tardor perquè floreixin durant la resta de l’hivern i principi de primavera.
Disminuirem la freqüència de regs i evitarem que les plantes arribin a la nit mullades.

 

.- Aquest és un article de Floresyplantas.net i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *