Casconia (Reichardia picroides)

La casconia, panconia o cosconilla, és una de les millors plantes silvestres per menjar en una ensalada que tenim a Menorca. És una herba de fulles allargades, retallades, la majoria arran de terra. Les flors grogues són molt semblants a les de la dent-de-lleó, dels llensons o dels queixals de vella, però es diferencien amb facilitat perquè estan a l’extrem de tiges llargues amb poques fulles agudes, i a la proximitat de les flors hi trobam unes fulletes molt petites amb forma de cor punxegut amb el marge blanquinós. S’ha emprat molt també per donar a menjar als conills.

És una de les plantes més comunes de Menorca. La trobam a qualsevol lloc nitròfil ben il.luminat, com vores de camins i conreus, des de barrancs a la vora de la mar. Geogràficament, es troba només al voltant de la mar Mediterrània. Una espècie semblant, que viu a sòls arenosos, és la casconia blanca (Reichardia tingitana). És una planta del mediterrani meridional, que viu al nord d’Àfrica i sud de la península ibèrica, i Menorca està al límit nord de la seva distribució.

 

.- Aquest és un article del GOB Menorca per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *