Calendari de l’hort al gener

El mes de gener a casa nostra és un dels mesos més freds de l’any i amb el que fa referència a la jardineria també un dels més tranquils. Així i tot, hi ha grans diferències en funció de la zona geogràfica en la qual ens trobem.

En general, en les zones molt fredes, és recomanable suprimir totes les labors del jardí fins que passi el risc de fortes gelades. I a les regions una mica més càlides, es poden realitzar caves profundes d’entre 20 a 30 centímetres per a remoure les zones d’hort i jardí sense vegetació.

Pel que fa a l’hort:

Realitzarem sembres en hivernacle amb calefacció per a avançar en la mesura del possible la seva plantació a la primavera.

L’hivernacle el ventilarem diàriament d’1 a 3 hores com a mínim per a evitar excessos d’humitat.

Si hi ha risc important de gelades, protegirem els cultius amb moix de palla, canya, mantes orgàniques o túnels de plàstic.

Podarem tots els fruiters de fulla caduca i aquells que es trobin tutoritzats, deslligarem les seves branques, podarem i tornarem a tutoritzar. I els fruiters que tinguem lligats durant molt de temps, els revisarem per a evitar que aquests lligams escanyin les branques que han crescut en gruix.

Plantarem aquells fruiters a arrel nua que desitgem.

Molts cítrics estan al punt de recol·lecció.

Recol·lectarem els nostres espinacs, bledes, faves, api, coliflors, etc. pròpies d’aquestes dates.

 

.- Aquest és un article de floresyplantas.net i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *