Ravenissó (Cardamine hirsuta)

El ravenissó és una herbeta delicada, de no més d’un pam d’alçada, que viu a raconades ombrívoles, sovint sobre roques i parets, entre les molses. També és habitual a jardins i vivers, on troba bona terra i humitat. Es caracteritza per les fulles de la base molt dividides en segments irregularment arredonits, amb el de l’extrem més gros que la resta. Les fulles de les tiges també estan dividides, però amb segments allargats. Les flors són molt petites, amb quatre pètals blancs, i ultrapassades pels fruits linears, que creixen drets cap amunt. Aquest fruits exploten quan són madurs, escampant les llavors. La podem trobar en flor bona part de l’any.

El ravenissó també s’anomena cardamina i àbit petit. És de la família de les ravenisses i la rúcula, i com elles és comestible. Es pot menjar en ensalades o cuinada com els espinacs. És també una espècie molt emprada en estudis genètics sobre plantes, ja que només té vuit parells de cromosomes, és fàcil de cultivar i té una mida molt manejable. Al laboratori s’aconsegueix que en només vuit setmanes les plantes tanquin el cicle, des de la germinació a la fructificació.

 

.- Aquest és un article del GOB Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *