La salut del teu conill porquí

El teu conill porquí, igual que els humans, necessita fer exercici per a evitar problemes de cor i obesitat. Si tens ocasió, prepara-li un complex de túnels i laberints formats per tubs de PVC, en la qual pugui rondar pel seu interior i, de passada, rebaixar els quilets de més. També pots triar un espai tancat en un pis que es pugui netejar fàcilment, com pot ser el bany o la cuina. Evitar que tingui cables elèctrics a l’abast.

Són desaconsellables les rodes d’exercici i les pilotes, que se’ls posen als hàmsters i altres rosegadors, ja que pot danyar-se el teu conill porquí.

Els animals malalts normalment es queden quiets en un racó, semblen tristos, amb son, amb el pèl sense lluentor i estarrufat. Rebutgen el menjar i la beguda. Tots aquests símptomes són indicacions que alguna cosa no marxa bé. Si s’observa algun d’aquests símptomes, és aconsellable portar-lo a un veterinari.

La millor manera de curar les possibles malalties, és amb una correcta prevenció. Les causes que poden motivar malalties solen ser:

No respectar la quarantena. Quan s’adquireix un animal, és millor posar-lo en quarantena si compartirà allotjament amb altres animals, durant un mínim de 25 dies. També podrà adaptar-se sense l’estrès afegit que li suposaria estar amb altres animals.

Ferides: Analitzi que l’animal no té ferides en adquirir-lo.

Ambient: Els cobais necessiten tenir un allotjament net, sense temperatures extremes, lliure de corrents d’aire, sense humitats i que no tinguin la llum directa del sol.

Estrès: El seu efecte pot produir un nerviosisme exagerat, interrupció de processos metabòlics normals, com l’alimentació i la capacitat de relaxar-se. Aquestes causes redueixen les defenses naturals contra les malalties.

Higiene: Una correcta neteja a fons de la gàbia una vegada per setmana, i la rentada diària dels recipients de menjar i aigua, pot evitar malalties en el seu conill porquí.

Genètica: Poden existir malalties genètiques incurables.

Alimentació: És important controlar els aliments peribles per a no donar-li en mal estat.

Cal visitar el veterinari periòdicament. Si un conill porquí emmalaltís, és important que s’aïlli de la resta d’animals i portar-lo al veterinari.

.- Aquest és un article de wikifaunia.com i AMIC per a Sa Revista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *