La il·lusió del més petit de sa colcada de Sant Joan

N’Antxon Castresana ens porta aquesta setmana la cara de la il·lusió. En Pere Fuster, amb només 8 anys, sortirà a sa colcada de Sant Joan. Tota una fita per un fillet que ja frisa per pujar dalt el cavall i sortir al caragol de Sant Joan pel matí. Fill de pagesos ciutadellencs, n’Antonio Fuster i n’Anna Maria Gomila, amo i madona del lloc de Santa Maria de Calòritx a Es Mercadal, pot sortir en tenir manco de 16 anys i ser de família ciutadellenca.

N’Antonio, el molt orgullós pare, explica que “en Pere  va venir un dia i em va dir que volia ser cavaller per Sant Joan. Li vaig dir que faria tot el que podria. Però ell també era conscient de la dificultat de menar un cavall amb 8  anys.  Vam poder trobar-ne un, ‘A mitges’, de 16 anys de Ferreries. És molt tranquil, ideal per a fillets.”

Des de llavors en Pere ha fet classes amb el propietari del cavall, en Tian Torrent, una o dues vegades a la setmana i sempre acompanyat del seu germanet petit, en Teo.

El pare explica que en ser un fillet tan menut, entre ells, l’àvia i una modista li han hagut de fer tot a mida  per a que surti impecable a la festa.

“Ara venen els nervis de la família per a que tot vagi bé” explica n’Antonio. Curiosament, qui sembla estar més calmat és el propi Pere, explica son pare, “tot i que, quan s’emprova el vestit no pot amagar que està molt content i molt il·lusionat”.

1 comentario en «La il·lusió del més petit de sa colcada de Sant Joan»

  1. una madona dreta i feta estaría mejor para este cometido… pero como es “mujer”, está proscrita de las fiestas… en su lugar mandamos a un niño, que aunque aún no le hayan bajado los bultitos que hacen de él un varón, es a todas luces un macho alfa, y genéticamente perfecto para el cometido de subirse a un caballo y pegar cabriolas… cosas de “tradiciones”, con esa única salvedad, propugnada por unos señoritingos supuestamente nobles de la época casposa franquista, un estamento clerical ultramontano enfermízamente misógino y una pagesía en la que los amos se toman venganza estos cuatro días de las órdenes que les han estado dado todo el resto del año sus madones, que saben más que ellos de lo que es llevar un lloc com toca… pero no les dejan participar en la fiesta… fastigossos masclismes, fot oi…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *