Espanya és el país europeu més familiaritzat amb el metavers

Les grans empreses de tot el món estan invertint ja milers de milions d’euros en el metavers, un món virtual que promet canviar el nostre dia a dia tal com ho coneixem. Podrem sortir de compres, conèixer noves amistats o fins i tot anar a sopar sense haver de sortir de casa. Però, fins a quin punt la gent coneix el metavers?, de quina manera aquestes noves tecnologies impactaran en les nostres vides?, quina és l’actitud enfront d’elles?

Per a donar resposta a aquestes qüestions, Ipsos ha realitzat un estudi en 29 països, en col·laboració amb el Fòrum Econòmic Mundial, entre el 22 d’abril i el 6 de maig de 2022 a través de la seva plataforma Global Advisor. Aquest estudi revela que la meitat de la població mundial, de mitjana, diu estar familiaritzada amb el metavers (52%) i té sentiments positius sobre l’adopció d’aquestes noves tecnologies en la seva vida diària (50%). No obstant això, veiem com aquestes dades varien molt d’uns països a uns altres i entre grups demogràfics.

La població europea és la menys familiaritzada amb les noves tecnologies

Els països emergents són més optimistes quant al potencial del metavers i registren majors nivells de familiaritat que els països amb rendes més altes. De fet, la població de països europeus com Polònia (27%), França (28%), Bèlgica i Alemanya (tots dos amb un 30%) és la que menys familiaritzada està amb aquest nou món virtual. Per part seva, Espanya, amb un 63%, és el país europeu en el qual més persones diuen conèixer el metavers, 9 punts per sobre de la mitjana global.

Una cosa similar ocorre en el cas de la realitat estesa en els seus diferents vessants, encara que el percentatge és superior en aquest cas. Així, el 80% de la població mundial, de mitjana, està familiaritzada amb la realitat virtual i el 61%, diu estar-ho amb la realitat augmentada. De nou, la població dels països europeus és la menys familiaritzada amb aquests conceptes. França (46%), Alemanya (47%) i Suïssa (57%) registren els nivells més baixos pel que fa a la realitat virtual, mentre que Bèlgica (36%), França i Alemanya (tots dos 38%), són els països europeus en els quals menys persones coneixen la realitat augmentada.

A més, la familiaritat i actitud favorable cap a aquestes noves tecnologies són també significativament majors entre els homes joves, amb un alt nivell d’estudis i d’ingressos.

Com impactarà el metavers en les nostres vides?

Malgrat els diferents nivells d’entusiasme i coneixement, les persones esperen que les aplicacions que utilitzen el metavers tinguin un impacte cada vegada major en les seves vides durant la dècada vinent. Així, la població espera que els majors canvis es produeixin en l’aprenentatge virtual (66%), l’entreteniment (64%), i els entorns de treball virtuals (62%), els videojocs (60%), i la manera de socialitzar (59%).

A Espanya, l’impacte més gran es preveu en l’àmbit de l’educació i formació virtual (63%), l’entreteniment (61%), els videojocs (57%), les reunions de treball (55%) i la manera de socialitzar i els recursos relacionats amb la salut (tots dos amb un 54%).

Segons Jame Ferrand-Gutierrez, Head of Data Intelligence d’Ipsos a Espanya, “els resultats d’aquest treball de recerca donen una visió molt optimista del potencial del metavers, i demostren que moltes persones estan obertes al canvi tecnològic que s’està perfilant. Malgrat aquestes dades esperançadores, i com passa amb qualsevol innovació i canvi, cal tenir en compte que trobarem desafiaments i resistències per a adoptar aquest nou estil de vida que ens proposa el metavers, fins i tot per part dels ciutadans que es mostren aparentment desitjant endinsar-se en ell. A més, no podem ignorar que el metavers continua sent un concepte que no està del tot realitzat, és per això que des d’Ipsos apostem per abordar aquesta nova oportunitat de manera racional, i així ho recomanem a les marques, que abans de prendre decisions en aquest sentit considerin els pros i contres específics per a cada sector, marca, categoria… El metavers, encara que està plantejat com una realitat paral·lela on tot té cabuda, en realitat no és així, almenys en l’actualitat, veurem en un futur cap a on evoluciona.”

Sobre l’estudi

Aquests són els resultats d’una enquesta d’Ipsos duta a terme en 29 països entre el 22 d’abril i el 6 de maig de 2022, entre 21.005 adults d’entre 18 i 74 anys als Estats Units, el Canadà, Malàisia, Sud-àfrica i Turquia, d’entre 21 i 74 anys a Singapur i d’entre 16 i 74 anys en altres 23 països, a través de la plataforma d’enquestes en línia Global Advisor d’Ipsos.

La mostra consta d’uns 1.000 individus en cadascun dels següents països: Austràlia Brasil, el Canadà, la Xina (continental), França, Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia, el Japó, Espanya i els EUA i uns 500 individus a l’Argentina Bèlgica, Xile, Colòmbia, Hongria, l’Índia, Malàisia, Mèxic, Països Baixos, el Perú, Polònia, l’Aràbia Saudita, Singapur, Sud-àfrica, Corea del Sud Sud-àfrica, Suècia, Suïssa i Turquia.

Les mostres d’Alemanya, l’Argentina, Austràlia, Bèlgica, el Canadà, França Gran Bretanya, Hongria, Itàlia, el Japó, Països Baixos, Polònia, Corea del Sud, Espanya, Suècia, Suïssa i els EUA poden considerar-se representatives de la població adulta de la població adulta menor de 75 anys d’aquests països.

Les mostres del Brasil, Xile, la Xina, Colòmbia, l’Índia, Malàisia, Mèxic, el Perú, l’Aràbia Saudita, Singapur, Sud-àfrica i Turquia són més urbanes, més educades o més riques que la població general. Els resultats de l’enquesta d’aquests mercats han de considerar-se com un reflex de les opinions del segment més “connectat” de la seva població.

Les dades es ponderen perquè la composició de la mostra de cada mercat reflecteixi tan bé com sigui possible el perfil demogràfic de la població adulta segons les dades del cens més recent.

La mitjana mundial reflecteix el resultat mitjà de tots els països en els quals s’ha realitzat l’enquesta. No s’ha ajustat a la grandària de la població de cada país o mercat i no pretén suggerir un resultat total.

Quan els resultats no sumen 100 o la “diferència” sembla ser +/-1 que la real, cal arrodonir les respostes múltiples o a l’exclusió de no sap/ no contesta.

La precisió de les enquestes en línia d’Ipsos es calcula utilitzant un interval de credibilitat en un sondeig de 1.000 amb una precisió de +/- 3,8 punts percentuals i de 500 amb una precisió de +/- 5,4 punts percentuals.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *