La Mediterrània a un pinzell

N’Antxon Castresana ens porta avui a Josep Moncada, un pintor maonès que cerca  copsar la tranquil·litat del mar a les seves obres. Treballa amb un estil de pintura realista accentuada, alguns en dirien hiperrealisme, que molts cops fa dubtar si és una pintura o una fotografia. Ven a EEUU, Regne Unit, França, bàsicament a través de portals d’internet.

Qui veu una de les seves creacions en seguida les reconeix. Hi ha aigua, transparències, molta llum, una visió positiva i cossos definits a través de la refracció de la llum en entrar a l’aigua. Sempre aigua.  Segons explica el propi Moncada “he triat l’aigua perque és un busseig perfecte per a un viatge a l’interior. És un viatge al més universal i primigeni.”

El pintor té clar que Menorca és un entorn que marca amb tota l’aigua que ens rodeja.

Tot això es pot intuir en aquesta imatge de n’Antxon on es veu en Josep, el seu taller i molta aigua a les seves pintures.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *