Quins aliments poden menjar els moixos?

Cafè, sal, sucre, ceba i vísceres són aliments perillosos per als gats i els poden causar problemes seriosos. A continuació t’expliquem què poden menjar els gats per a evitar ensurts.

Menjar humit.

La importància de l’aigua per als felins explica que se’ls hagi d’animar que ingereixin aigua abundant a casa. Però és que, a més, necessiten complementar les seves dietes seques amb aliments humits. Aquests l’ajudaran a ingerir la quantitat d’aigua que precisa per a estar sa i viure més anys.

Algunes fruites.

Aporten vitamines i fibra a la seva dieta, però no totes són saludables per al gat. Poden menjar síndria (sense llavors ni escorça), préssec (sense pell ni os, i en petits trossos), pera (sempre sense llavors), maduixes (de manera puntual), i plàtan (millor en petites quantitats, i mai de manera habitual).

Pastanaga i altres verdures.

Algunes verdures són beneficioses per al gat: pastanaga (cuites o al vapor perquè estan més toves i són més fàcils de digerir i mastegar pel gat), tomàquets (madurs i sense tija), cogombre (sempre pelat i en poca quantitat), i bròcoli (cuit o al vapor, prèviament ben rentat).

Peix sense vísceres.

Donar peix al felí no és mala idea. Això sí, mai han de menjar vísceres.

Pollastre.

El pollastre té un alt valor nutricional i una baixa aportació de greixos, per la qual cosa el gat pot menjar aquesta carn sense problemes. El més recomanable és el pit de pollastre (menys grassa i amb proteïnes de major qualitat). Pot ser cru o bullit, consulta al veterinari.

Patates.

Els felins poden també menjar patata, però sempre cuita i, a més, de manera esporàdica. Donar-li patata suposa incorporar hidrats de carboni a la seva dieta, que no beneficia al gat.

Ous.

Poden també menjar-los de manera esporàdica (només una vegada a la setmana), sempre cuits i en molt poca quantitat.

Arròs.

L’ajuda a regular l’activitat intestinal i aporta vitamina B i ferro. No obstant això, no convé donar-li-ho amb freqüència.

Llet, en poca quantitat.

La llet s’associa al felí com un aliment que li agrada i li senta bé. Però la gran majoria dels gats adults és intolerant a la lactosa. Així i tot, si li senta bé, és aconsellable oferir-li en petites quantitats i de manera esporàdica.

 

.- Aquest és un article de Consumer/eroski.com i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *