Com puc carregar la bateria d’un cotxe elèctric aquest estiu?

Cada vegada és més habitual veure un nombre més gran de conductors que aposta per vehicles elèctrics. Amb l’arribada de l’estiu, els desplaçaments a les destinacions turístiques són més llargues, cosa que pot suposar un inconvenient per a aquest tipus de vehicles, ja que la xarxa espanyola de recàrrega a la carretera és escassa (Espanya només en té el 3,3% de tots carregadors existents a Europa, segons dades de l’Associació de Constructors Europeus d’Automòbils). Per aquest motiu, EcoFlow, companyia especialitzada en el desenvolupament de solucions d’energia portàtil i renovable, apunta la necessitat de comptar amb bateries elèctriques portàtils que permetin carregar el vehicle en qualsevol moment i lloc, aprofitant així una energia neta i sostenible alhora que evita dependre dels punts de recàrrega distribuïts per tot el país, i els riscos associats.

“La transició cap a models de transport ecològics i sostenibles encara té molt marge de millora, encara que la societat cada vegada està més predisposada a utilitzar aquest tipus de vehicle. Tot i això, el fet que no existeixi una infraestructura adequada per recarregar la bateria quan s’està fent un viatge suposa un important escull.”, assenyala Ryan Xing, director regional d’EcoFlow a Europa. Per aquest motiu, des d’EcoFlow treballem per oferir a tots els usuaris d’aquest mitjà de transport productes que satisfacin les vostres necessitats. El nostre objectiu és que les bateries elèctriques siguin un element més a la llista de coses que cal portar de vacances gràcies a la seva fàcil portabilitat i la seva mida, però, sobretot, perquè mai falti energia sostenible”, afegeix Xing.

Claus perquè el teu cotxe elèctric sempre tingui bateria aquest estiu
En un moment en què, a més de la manca d’infraestructures, el cost dels combustibles fòssils està disparat i posa en perill els desplaçaments estivals de moltes famílies, el vehicle elèctric es converteix en una opció cada cop més acceptada. Per aquest motiu, EcoFlow dona a conèixer alguns aspectes a tenir en compte per carregar correctament la bateria del vehicle aquest estiu:

Maximitza el temps de càrrega: el millor és crear una rutina que eviti càrregues i descàrregues molt ràpides. El millor moment per dur a terme aquest procés és durant la nit, quan està activa la tarifa SuperValle, ja que s’obtenen els millors preus per a la recàrrega dels vehicles elèctrics, ja que en aquest moment del dia el preu mitjà se situa entre 1 i 1,5 euros per cent quilòmetres d’autonomia. A més, es recomana que el nivell de la bateria se situï entre un 20% i un 80%, evitant la càrrega i descàrrega al complet. D’altra banda, de cara a les recàrregues que s’hagin de fer quan el vehicle estigui en ruta, és important comptar amb recursos que ens permetin aportar energia al vehicle a qualsevol lloc. EcoFlow compta amb les bateries DELTA Max i DELTA Pro, les estacions de càrrega perfectes per recarregar els vehicles elèctrics en qualsevol moment i lloc. Gràcies a les seves capacitats expandibles de fins a 25kWh poden recarregar fins a un 50% la bateria del cotxe en poc més de tres hores.

    Regula la potència de subministrament energètic: és cert que no hi ha una potència de càrrega ideal, sinó un màxim de càrregues en corrent altern o continu, que es limita en funció del model de vehicle i el carregador. Tot i això, cal tenir en compte que les càrregues lentes són menys agressives que les càrregues ràpides. Per això, és recomanable que es faci servir sempre que sigui possible una càrrega lenta en què s’inverteixen unes 10 hores a carregar la bateria, però que suposen una cura de la mateixa.

    Revisa els accessoris del vehicle: els cotxes elèctrics necessiten elements accessoris que no són presents als cotxes tradicionals. Per exemple, els adaptadors de corrent, els cables per connectar el vehicle a una estació de recàrrega… En definitiva, tot el necessari perquè al cotxe no li falti mai l’energia elèctrica que necessita per funcionar. Per això, igual que és important revisar l’estat de la bateria, també serà crucial comprovar que tots els accessoris estiguin en estat òptim per garantir que nodreixen d’energia la bateria del vehicle. Per acabar, cal destacar que EcoFlow proporciona un adaptador EV per connectar el vehicle a la bateria i facilitar el moment de la recàrrega.

Davant la creixent demanda de polítiques que contribueixin a tenir cura del medi ambient, apostar per un cotxe elèctric per als desplaçaments permetrà reduir considerablement el diòxid de carboni que emeten els cotxes de combustió tradicional. Per això, un dels principals objectius d’EcoFlow és oferir productes que donin resposta a les necessitats creixents de la societat, així com democratitzar l’accés a l’energia a través de solucions intel·ligents adaptades a una àmplia varietat d’usos, fàcils d’utilitzar i sempre llestos, sense límits i amb una gran versatilitat de funcions.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *