Recollits per a la platja, perquè són la millor aposta perquè tu i el teu cabell gaudiu de l’estiu

A hores d’ara ja ho hauràs experimentat als teus propis ‘cabells’, la cabellera solta no és la millor opció per anar a la platja. Per una qüestió estètica, perquè el resultat poques vegades és afavoridor, però sobretot per la salut capil·lar del teu cabell. I és que els recollits per a la platja són fàcils, còmodes i súper útils per poder gaudir de la sorra i el mar sense témer un “bad hair”. Perquè l’estiu és massa curt i bonic per complicar-ho.

L’èxit dels recollits a la platja
L’estiu no és un bon company per a la salut capil·lar, i això es nota sobretot a la platja. D’una banda, la radiació solar provoca la deshidratació de la fibra capil·lar, fent que aquesta sigui molt més sensible al trencament i la degradació del color. A més, per l’oxidació de la radiació solar la cabellera perd brillantor i llueix un aspecte apagat. Però la radiació solar no és l’única agressió: cal sumar-hi l’impacte del salnitre del mar i de la sorra, que juntament amb les ratxes de vent, contribueixen a la deshidratació i als embolics. I un cabell fràgil afronta de manera complicada la presència d’embolics.

I en l’estètic, encara que hauràs vist cabelleres plenes d’ones per l’efecte ‘salty’ del mar, la veritat és que poques vegades obtenim unes surf waves impecables, sense emprar cap producte que ens ajudi. El més habitual és que els cabells se’ns quedin acartonats o neixin amb força unes ones i rínxols desordenats pel nostre cap, que no ens acabin d’enamorar. A més, fa massa calor a la platja per notar com cauen els cabells al front i a l’esquena, i com es tornen a mullar al clatell per la suor. Els recollits per a la platja són la nostra salvació.

Tres senzills recollits per a la platja
Què necessitem a la platja? Recollits senzills que ens permetin tenir els cabells controlats i retirats de la cara per poder aplicar la crema sense problema, sense que siguin creacions dignes d’una ovació. I en aquest repte una cua senzilla ens funciona molt bé, sobretot quan tenim els cabells més curts. En fer-nos una cua baixa, ens podem posar fàcilment una gorra o un barret i protegir així el cap de la radiació solar directa. També ens serveix una cua alta que alça més els cabells, evitant que ens toqui l’esquena.

Una altra opció molt vista a la platja són els monyos que ens permeten tenir els cabells totalment controlats. En aquest cas els barrets i les gorres no seran massa compatibles, almenys que anem renovant el monyo a mesura que ens traiem el complement.

I la tercera és fer-nos una trena baixa o alta on recollir tots els flocs dels cabells. És una opció súper interessant i còmoda per suportar la calor d’una jornada de platja, i a més evita que patim embolics.

No són recollits però també ens poden servir….
Fa unes setmanes et vam parlar dels beneficis del turbant a la platja, perquè com a complement estètic ens recull tota la cabellera i la protegeix de la radiació solar a través de la tela. El mocador en pla pirata és també una aposta súper fashion, que els últims anys ha arrasat al feed d’Instagram i a la vida real, com no pot ser d’una altra manera.

I el mocador també el podem lluir com a diadema, per recollir-nos els flocs davanters de la cara i ordenar tota la nostra cabellera cap enrere. Això sí, la nostra cabellera està solta i totalment exposada als efectes de la radiació solar, el salnitre, el vent i la sorra.

 

.- Aquest és un article de bellezaactiva.com i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *