Corritjola (Convolvulus arvensis)

L’ambient calorós de l’estiu asseca la majoria de les herbes de Menorca. Les tanques es tornen del color de la palla. Però sorprenentment si ens fixem entre els rostolls no és estrany descobrir-hi unes flors en forma d’embut, de color blanc, rosa clar o rosa amb cinc radis blancs.

Són les flors de la corritjola, una herba enfiladissa o estesa per terra, de fulles en forma de punta ampla de llança. És particularment abundant als hortals, on la consideren una mala herba, ja que s’enrevolta a les hortalisses.

També la trobarem a vores de camins. Es cull per donar de menjar als conills. Les flors s’han fet servir per donar llustre als cabells, emprades a l’aclarit després de rentar-los. Els botons florals s’han emprat per tenyir de color groc.

La corritjola és una planta amb una distribució geogràfica molt ampla. Són de la mateixa família plantes cultivades com les ipomees, una de les quals és el moniato.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *