Beneficis i perills del sol per als cans

Encara queden dies d’estiu, i si tenim un ca o cussa a casa, segurament encara haurem de lidiar amb les hores de sol i la calor que estem patint aquest any, tant si anem de vacances o cap de setmana, com a l’hora de sortir a passejar els dies de cada dia. I és que el sol pot tenir molts beneficis per al nostre company pelut, però també generar-li una sèrie de problemes, com a nosaltres.
Què passa si el ca està durant molt de temps al sol?

Igual que l’ésser humà, els cans poden insolar-se, patir un cop de calor, i emmalaltir-se per les altes temperatures del sol. Si això passa, tindran problemes com: cremades, càncer de pell, nafres o descamació, i deshidratació.

Quins beneficis aporta al ca prendre el sol de manera correcta?

El fet de treure el ca una estona al parc, a la platja o al jardí de la casa perquè prengui una mica de sol, li aportarà molts beneficis per a la salut, com ara: Regular els nivells de calci i fòsfor; millora l’estat d’ànim del ca, redueix el risc de patir infeccions respiratòries, controlar la tensió i l’estrès, i millorar la seva constitució muscular.

És important que el ca rebi sol, però controlant el temps i l’horari en què el pren: el millor horari és el del matí o en caure la tarda.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *