Skip to content

Cura de les plantes d’interior

(Foto: PIXABAY)
(Foto: PIXABAY)

No hem d’oblidar, però, que les plantes d’interior també són elements vius, i que per tant tenen les seves necessitats climàtiques, de llum, de nutrients i d’aigua. Hem de saber triar, doncs, el lloc on situar-les, i en aquest sentit la llum és del més important i delicat: un excés de llum pot tornar les fulles grogues, i poca llum pot fer que la planta es marceixi. Situar una planta que ha estat a l’ombra de cop i volta sota un sol de justícia pot resultar fatal.

És convenient fer mitja volta regularment a la planta perquè tota ella vagi rebent la mateixa llum, perquè si no molt probablement es torçarà per cercar-la. Les plantes necessiten moltes hores de llum al dia, però si no és natural també pot servir l’artificial.

La neteja és una altra qüestió important. Jesús Morales, enginyer tècnic agrícola vinculat a InfoJardín, explica que “una neteja regular és molt beneficiosa per a les plantes d’interior, tant per salut com per estètica. La pols que s’acumula sobre les fulles tapa els porus per on pren l’anhídric carbònic i l’oxigen i expulsa a l’atmosfera vapor d’aigua i oxigen resultat de la fotosíntesi”.

El més convenient és fer servir un drap humit d’aigua o bé un polvoritzador també amb aigua, que no estigui gaire freda. En algunes espècies concretes, però, això no es pot fer, ja que n’eliminaríem els pelets protectors que tenen. És important informar-se bé a la floristeria i, en aquest cas, el millor per netejar la planta és amb un pinzell suau.

 

.-Aquest és un article de Pauta Mèdia i AMIC per a menorcaaldia.com


Deja un comentario

Your email address will not be published.