Skip to content

Hidratar o nodrir el cabell? Et comptem les diferències, i a lluir cabellera!


A totes ens agrada presumir d’una cabellera sana, amb moviment i lluentor. Per aquest motiu, quan notem que el cabell està espatllat, ens afanyem a comprar productes per a cuidar-lo. En moltes ocasions, s’usen els termes hidratar i nodrir com si fossin sinònims. No obstant això, són tractaments completament diferents i que, en cada cas, requereixen productes diferents.

Què és la hidratació?

Hidratar el cabell es basa a reposar l’aigua, ja que a causa d’agressions externes, com la llum solar, el vent o les eines de calor, el pèl perd humitat. Es tracta del tractament més suau i extern que podem donar-li a la nostra cabellera, i és ideal per a cabells lleugerament opacs i ressecs.

El cabell és higroscòpic. I, què vol dir això? Significa que absorbeix la humitat de l’aire quan ens trobem en condicions humides, però perd aigua en ambients secs. L’objectiu principal de la hidratació és retenir l’aigua que va perdent el pèl. Això li retorna la humitat natural i dóna com a resultat una cabellera suau, lleugera i fàcil de pentinar.

És per això que hem de buscar productes amb components d’hidratació capil·lar, com la glicerina, les vitamines, els derivats del sucre com la sacarosa o els extractes de plantes, com l’àloe vera. No obstant això, hem de tenir en compte que una hidratació excessiva pot aportar greix i pes al cabell i, en conseqüència, perdria el moviment. Millor aplicar la quantitat justa de producte, sense excessos.

I en què consisteix nodrir el cabell?

La nutrició és un tractament que es basa a reposar els nutrients grassos o lípids del pèl, és a dir, «alimentar-lo». Alguns signes que ens poden indicar falta de nutrició són el frizz i l’excés de volum.

En l’estructura del cabell hi ha proteïnes i lípids, uns greixos naturals, que s’encarreguen d’alimentar el pèl i donar-li lluentor. Així, els productes que portin olis com a principals compostos seran els ideals, com l’oli d’argán, de coco, d’oliva, els derivats del blat i els llards.

Usar productes de descoloració i coloració, sobretot amb químics forts, i usar eines de calor és el que sol provocar danys nutricionalment. És un tipus de manca que sofreixen, principalment, les cabelleres amb puntes obertes, trencadisses, foscos, poroses, aspres al tacte i, com ja hem dit, les tractades químicament.

Donar-li manyagues al cabell amb un tractament nutritiu farà que el producte penetri la fibra capil·lar, i treballi des de l’interior per a reparar el mal. Mantenir una bona nutrició ens donarà una cabellera brillant, amb pes i flexible. No obstant això, igual que ocorre amb la hidratació, no cal excedir-se, ja que el cabell podria acabar pesat i grassos.

 

.- Aquest és un article de bellezaactiva.com i AMIC per a Menorcaaldia.com


Deja un comentario

Your email address will not be published.