Skip to content

“NoTòxicMenorca i el col.loqui de la ministra Ribera a l’Ateneu”

Un article de "NoTòxicMenorca"

Visita.
Visita.
Imatge de la visita de la ministra.

Passat el  col.loqui de la Ministra Teresa Ribera a l´Ateneu el passat divendres volem deixar constància de que  el col.lectiu ecologista notòxic menorca va demanar-li directament  per la instal·lació del cable principal que s´ha de restituir després de la seva  ruptura el  2017.  Aquest cable és un deute important que té el govern central amb els menorquins i menorquines (els mateixos ciutadans que acollim a aquelles persones que s´instal.len aqui venint de altres lloc, com és el cas de la ministra) i que , per lo vist, i escoltada la sra Ribera, podem esperar asseguts a que es reposi.

Som conscients , i açò no ho qüestionem, que impulsar les energies renovables és molt prioritari i important, però al ritme que s´està fent, no minvem la dependència de la CT que tan perjudicial per a la salut dels maonesos i maoneses és. El cable ens permetria, juntament amb les renovables, baixar la producció d´energia des de la Central Tèrmica del port.

Dit açò, no ens resignem a la sortida per “peteneres” de la Ministra, davant el silenci còmplice de tota la plana de polítics asseguts en primera filera de l´Ateneu de Maó, i tampoc a la poca concreció de dates en projectes d´energia renovable i reducció d´energia contaminant. No ens resignem al NO de la Ministra a, per ara,  no instal.lar el cable que ens deuen. No ens resignem a callar ni a que comencin el procés tècnic a partir del  2027.

Felicitem per altra banda  la intervenció del representant de  Som Energia davant la problemàtica sobre  la limitació d´instal.lació de projectes d´autoconsum i de cooperatives energètiques, i també la sinceritat  de la Ministra, que malgrat que la seva resposta no ens agrada ni concreta res, al manco va accedir a posar-se al front del col.loqui  i respondre als assistents  sobre les qüestions energètiques que ens afecten.  Poden agafar nota els polítics menorquins, poc acostumats a posar sobre la taula les decisions o generar espais de debat amb la ciutadania.

CABLE I RENOVABLES !


Comment

  1. … hay que desenmascarar los intereses ocultos a que siga la pérfida chimenea de la sucia central eléctrica del siglo pasado… ya enterramos el franquismo, remocemos ya sus obras, que estamos en otro siglo y debemos renovar todas esas infraestructuras… no es de recibo que nos den tantas largas a algo que con un poco de esfuerzo y sobre todo voluntad, ya debería haberse hecho… y si así seguimos, queremos saber por qué, quién pone palos en las ruedas, y a qué intereses ocultos les perjudican las renovables… el impuesto al sol de ese tal MRajoy fue esperpéntico, pero que sigamos con una chimenea que escupe porquería cuando somos presuntamente una reserva de la Biosfera, eso clama al cielo… un cielo que queremos limpio…

Deja un comentario

Your email address will not be published.