Skip to content

“A les portes d’un 2023 trascendental”

Un artículo del Cercle d'Economia de Menorca

Seu de Can Salort.
Seu de Can Salort.

La posada en marxa de la seu universitària de Can Salort fa 25 anys, va significar per Menorca una gran passa endavant per sa nostra illa perquè no hi ha dubte que és a través de la formació i el coneixement, que les societats progressen i fan possible el seu desenvolupament econòmic, social i el benestar.

 

A les portes d’un nou any que tot just acaba de començar, des del Cercle d’Economia de Menorca volem posar l’atenció en una qüestió que esperem que sigui una realitat aquest 2023 i que, entenem, serà transcendental pel futur de la nostra illa i especialment, dels nostres joves. Es tracta de la implantació del Grau d’Enginyeria en Informàtica a la seu de Can Salort durant aquest curs vinent.

 

Una proposta impulsada per la junta directiva del Cercle amb l’objectiu de disposar d’un grau d’Intel·ligència Artificial que es pogués impartir a Menorca i que des del primer moment, va comptar amb el suport del llavors rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet i amb l’acord del Consell Insular de Menorca en la persona del Conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, que posteriorment, també vam traslladar l’any 2021 al nou rector de la UIB, Jaume Carot i a la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, doctora Yolanda González. La iniciativa es va rebre amb el mateix  entusiasme i voluntat de fer-la realitat com més aviat millor, confirmant-nos que s’estava treballant per poder implantar un grau d’Enginyeria Informàtica a la seu de Menorca i aconseguir els recursos econòmics, humans i d’espai necessaris perquè això fos possible.

 

En aquest sentit, el compromís adoptat per part de la Universitat de les Illes Balears pel curs 2023-2024 també va ser recolzat pel Govern Balear, tant per part de Presidència com de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura assolint una fita històrica que farà que per primera vegada, l’alumnat de Menorca pugui disposar d’una formació en Enginyeria a la seu de Can Salort, afegint-se a la resta de titulacions que actualment s’ofereixen en Ciències Socials i Infermeria.

 

Des del Cercle d’Economia de Menorca estem convençuts que ampliar l’oferta educativa que en l’actualitat ofereix la UIB a la nostra illa, és la millor inversió que es pot fer pensant en els més joves, per tal d’assegurar-los un futur amb garanties. Per tot això, la posada en marxa aquest curs del Grau d’Enginyeria Informàtica, suposarà una excel·lent oportunitat per poder disposar a Menorca d’una de les professions amb major ocupabilitat del mercat laboral que contribuirà sense cap mena de dubte a l’estalonament del teixit empresarial de la nostra illa. 


Deja un comentario

Your email address will not be published.