Skip to content

“Sobre la pista d’atletisme de Maó”

Un comunicat de la Federació d'Atletisme de les Illes Balears, la Delegació insular i els clubs menorquins associats

Mal estat.
Mal estat.
La situació de la pista pot fer que li retirin la homologació de la instal·lació.

Palma, 11 de setembre de 2023.

L’atletisme menorquí, en aquests darrers anys, ha  augmentat en número de llicències, de clubs i de resultats esportius a un ritme molt  superior, en comparació a les altres Illes. Recordem, per exemple, que hi ha 3 clubs  menorquins a competicions nacionals, entre d’altres esportistes a nivell individual. El nivell  d’implicació del personal directiu, tècnics i esportistes, no ha evolucionat però al mateix  ritme que l’estat que les instal·lacions esportives. Actualment l’única pista d’atletisme de  Menorca es troba en un estat de deixadesa i abandonament que no fa possible que  s’hi pugui entrenar sense risc al a lesionar-se. La incertesa que regna en el món atlètic  menorquí és molt elevada, ja que, a les portes de començar una temporada, tampoc  no es sap ni si es podran fer controls de marques vàlids i oficials per poder accedir a  campionats autonòmics i nacionals. Ja no xerram d’organitzar una competició oficial a  Menorca, un objectiu que, a dia d’avui, sembla molt llunyà.  

Son moltes les visites realitzades a la pista de Maó amb clubs i grups polítics per preveure  possible accions, però han semblat més accions per guanyar temps, que no per donar  una solució al greu problema que tenim. Hem vist com el finançament per altres  instal·lacions sempre s’ha prioritzat davant la reforma de la pista d’atletisme.  

Per tots aquests motius, des de la FAIB, Delegació Insular-FAIB i clubs s’estan estudiant  possibles accions reivindicatives per exigir una instal·lació en condicions. S’han d’acabar  les bones paraules i les excuses, cal passar a l’acció. L’atletisme és un dels esports  individuals més importants del panorama esportiu insular, autonòmic, nacional i  internacional i es mereix d’un respecte i d’una cultura esportiva que a dia d’avui, brilla  per la seva absència.  

Tot en conjunt sembla apuntar a una llarga temporada sense atletisme en pista a  Menorca, un luxe que no es pot permetre una Illa moderna, que aspiri a ser pionera en  hàbits saludables i sostenibilitat.  

Federació d’Atletisme de les Illes Balears / Delegació Insular de Menorca-FAIB 

Penya Esportiva Son Marçal Xtrem Menorca Atletisme  

Menorca Trail Club Es Castell  

Lô Esport Menorca  

Club Esportiu Island Esport  

CA Ferreries  

Club Menorca Atletisme  

Artiem sports Club 


Deja un comentario

Your email address will not be published.