Skip to content

“No és una guerra. És un genocidi”

Esquerra de Menorca recolza la manifestació de diumenge 29 d’octubre a les 18’00h a Maó en solidaritat amb el poble Palesti i fa una crida a participar-hi

Concentración pro-Palestina.
Concentración pro-Palestina.
Maó ya registró hace una semana una movilización contra la actuación de Israel en la franja de Gaza.

La situació que es viu a Gaza és insostenible. Els atacs aèris, terrestres i per mar de l’exèrcit Israelià, alguns d’ells amb fòsfor blanc, contra població indefensa i zones densament poblades (recordem que a Gaza, viuen 6.000 persones per km2, quan a Menorca són 143), és una acció inhumana, a més d’una violació de les Convencions de Ginebra. No es pot castigar a tota la població palestina, més quan és Israel que constantment, des de fa 75 anys, incompleix les resolucions de la ONU i sotmet a una situació d’apartheid, violència i ocupació als territoris palestins.

L’Assemblea General de l’ONU, divendres 27, amb 120 vots a favor ha aprovat una resolució per demanar una “treva humanitària”, hi hagut 45 abstencions i 14 vots en contra, els d’Israel i Estats Units entre ells, el que deixa palès un cop més que Israel no respecte les lleis internacionals, els drets humans ni les regles més elementals de respecte democràtic.

Per si açò fos poc podem qualificar de crims de guerra el bloqueig a l’entrada de queviures, aigua, betzina, medicies i ajuda humanitària de tot tipus a Gaza, per part d’Israel.

Hi ha que aturar les hostilitats bèl.liques i garantir passadissos humanitaris que permetin l’entrada d’ajuda, de manera urgent si volem evitar la mort de milers i milers de ciutadans innocents. No és una guerra, els palestins no disposen d’aviació, ni tancs, ni un exèrcit com Israel, és un genocidi, del qual no podem ser còmplices.

Esquerra Unida denúncia els atacs d’Israel a la UNRWA i ONG que hi ha a la zona i no poden realitzar la seva feina i fa una crida al govern espanyol a garantir la seguretat dels 120 espanyols que viuen a Gaza i a liderar com a país que té la presidència del Consell de la UE una posició de condemna als atacs israelians, i que es treballi per garantir l’ajuda humanitària, així com a que es suspengui l’acord d’Associació UE-Israel, que en el seu article segon asegura que es fonamenta en la democràcia i els drets humans. No es poden mantenir relacions normalitzades amb un Estat que constantment realitza crims de guerra i practica una neteja ètnica i un genocidi.

Per tot açò, Esquerra de Menorca – Esquerra Unida recolza la manifestació del proper dia 29 a les 18h a Maó i fa una crida a la mobilització per la pau, contra la guerra i per aturar les accions terroristes d’Israel.


Deja un comentario

Your email address will not be published.