Skip to content

“Vacances o retir?”

Un article d'en Juan Juncosa

(Foto: Pixabay)

Sens dubte, l’estiu és temps de vacances per a moltes persones, i a l’agost per a la gran majoria. Ara bé, val la pena reflexionar si hem de dedicar tot el nostre temps de vacances a viatjar, la platja, la muntanya i un llarg etc. o si valdria la pena guardar alguns dies per a fer un petit retir.

Un parell de dies a desconnectar de tot i de tots. Aprofitar per a fer una introspecció sobre nosaltres mateixos. Si estem en el camí que volem i si ens acostem a allò que realment volem o ens allunyem. La vida ens acostuma a engolir amb el dia a dia. Poques vegades trobem l’oportunitat de tenir un parell de dies per a estar sols i fer aquestes reflexions. Així que, si només pots fer-ho durant les vacances, val la pena que t’ho plantegis.

Els avantatges de la introspecció són diversos. Pots augmentar la teva autoestima o fins i tot tancar ferides del passat que, tot que i no ho creguis, no estan superades. Analitzant-te a tu mateix podràs interpretar i conèixer millor les teves emocions, les teves idees.

Potser et preguntes. I com faig això? Et pot ajudar a fer meditació o anar a cursos i fins i tot llegir sobre com fer-ho i els avantatges que t’aportarà. El que sí et puc assegurar és que la velocitat pròpia de la vida t’allunya de l’autoconeixement propi i això és una cosa que val la pena. Així que tu decideixes, tot vacances i soroll o una mica de silenci i escoltar-te.


Deja un comentario

Your email address will not be published.