Skip to content

“En què ets bo?”

Un article d'en Juan Juncosa

Juan Juncosa.
Juan Juncosa.

Pregunta’t. En què ets bo? I potencia-ho. No vulguis ni pretenguis ser bo en tot. Si ets bo en matemàtiques, potencia les matemàtiques. Tingues els coneixements bàsics de la resta de matèries i fes-te gran en matemàtiques. Per dir-ho d’alguna forma, un bon esportista sol especialitzar-se en allò que és bo. No és habitual que si ets bo en tenis, t’entrenis al futbol, bàsquet, etc. Aprèn allò en què destaques.

Si ets un bon cantant, no fa falta que també siguis un gran compositor o ballarí. La societat a vegades sembla empènyer al fet que siguem els millors en tot. No estic d’acord per a res. Per continuar amb els exemples que he posat, Julio Iglesias és conegut per com canta, Rafa Nadal per com juga al tenis i així podríem posar milers d’exemples. Gastar el teu temps intentant millorar tots els teus aspectes et lleva temps perquè puguis millorar allò en què realment ets bo.

Reflexiona. Suposa que pots entrenar 2 hores al dia durant cinc dies. Què creus que és millor? Entrenar 5 coses durant 2 hores a la setmana o entrenar una sola cosa 10 hores a la setmana. Valora la teva reflexió i decideix. Potenciar allò en què ets bo et convertirà en millor en aquest sector. També et permetrà comprovar fins a quin punt pots arribar. I descobrir quins són els teus límits o com superar-los. Només aquells que s’arrisquen a anar massa lluny poden trobar com de lluny poden arribar.


Deja un comentario

Your email address will not be published.