És xantatge?

Podríem anomenar-lo xantatge en tota regla. Segons ha publicat PortalTic, Instagram està enviant missatges als seus usuaris amb motiu de la nova actualització del sistema operatiu de iOS que de manera predeterminada anul·la tots els permisos de geolocalització.

En els missatges que Instagram envia, demana als internautes que no desactivin el rastreig de la seva l’aplicació perquè si ho fan les companyies de publicitat que es beneficien de les nostres dades enviant-nos anuncis segmentats, no poden del tot efectives, tal com desitjaria la companyia capitanejada per Mark Zuckerberg.

Això, que podria semblar mitjanament normal, no ho és quan l’aplicació ha decidit passar a un nou nivell. Instagram afirma en els missatges que si no s’activa el rastreig, la xarxa social podria no ser gratuïta.

Fa temps que som coneixedors que la gran quantitat de dades que obtenen aquestes empreses són les que els hi permeten tenir uns alts ingressos. Probablement si no els deixem que rastregin la nostra localització l’aplicació perdria ingressos, no obstant això fins a quin punt és lícit que aquesta posseeixi tota la nostra informació. Potser hi ha límits i Apple els està marcant adequadament?

 

.-Aquest es un article de tecnonews.info i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *