Tolerància zero davant la violència masclista – menorca al día
Skip to content

Tolerància zero davant la violència masclista

Més per Menorca, PSOE Menorca, Podem Menorca i Partit Popular de Menorca


El proper 28 de desembre es compliran onze anys de l’aprovació pel Ple del Congrés dels Diputats de la Llei Orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere. La popularment coneguda com a Llei Integral ha suposat un revulsiu respecte a la violència de gènere en tots els seus aspectes i s’ha consolidat com a model internacional.

 

La violència de gènere és una de les manifestacions més clares de la desigualtat, discriminació i de les relacions de poder dels homes sobre les dones. És una violació dels drets humans i una forma de discriminació contra les dones.

 

A Espanya han mort des de l’any 2005, un total de 800 dones víctimes de la violència masclista. Es calcula que uns 900.000 fillets i filletes viuen en un ambient de maltracte sistemàtic a les seves mares i que uns 600.000 pateixen la violència directa per part del pare.

 

Durant aquesta dècada a les Illes Balears 21 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. De fet, la nostra Comunitat Autònoma és on es registra una de les taxes de denúncies per violència de gènere més altes de l’estat.

 

Malgrat la utilitat i el reconeixement internacional rebut per la Llei Integral, les dones continuen sofrint violència de gènere. Tenir una bona legislació no és suficient. Durant els primers 8 mesos de 2015 han estat assassinades 48 dones.

 

Per totes aquestes raons, es fa necessari redoblar els esforços contra la violència de gènere i tornar a col·locar-la com a prioritat política.

 

En aquest sentit tots els grups polítics que integren la Corporació del Consell Insular de Menorca, equip de govern i oposició, demanen tolerància zero davant la violència masclista, un problema global que malauradament requereix encara d’una acurada tasca de sensibilització social.

 

 

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.