Skip to content

L’obscenitat del PP i el dèficit

Més per Menorca


És obscè que el PP demani pel dèficit que ell mateix ha originat, i que uns i altres vinculen al precari i injust sistema de finançament

 

Dijous que ve compareixerà la presidenta del Govern en el ple del Parlament per informar sobre el límit de dèficit fixat per a la Comunitat Autònoma. Vet aquí una gran diferència amb el president Bauzá que mai va comparèixer en el Parlament, tot i les reiterades peticions de l’oposició, per parlar dels “dèficits socials” derivats de la seva política de retallades. En aquest sentit, MÉS per Menorca es felicita per complir amb el primer compromís electoral de tots: el canvi de tarannà, proper i transparent amb els ciutadans.

Quant al motiu de la compareixença, Nel Martí, diputat portaveu de MÉS per Menorca, declara: “és obscè que el PP demani per l’incompliment del límit de dèficit i l’utilitzi per qüestionar al nou Govern. I ho és per tres motius. Primer perquè el dèficit del 2015 és responsabilitat tant del govern actual com del govern Bauzà. Segon, perquè el PP va incomplir reiteradament el límit de dèficit, per exemple el 2014 el dèficit va ser de 1’7%, quan el límit era de l’1%. I en tercer lloc perquè les raons –i explicacions- d’aquestes desviacions són les mateixes abans que avui. “No podem complir amb el dèficit degut al precari sistema de finançament”, deia la portaveu del PP la passada legislatura, Mabel Cabrer.”

Fins i tot, diu Martí, “podríem afegir un quart motiu d’obscenitat a la seva petició de compareixença: un dels motius importants per fer quadrar el dèficit té a veure amb l’elevat deute de la CAIB –uns 9.000 M€-, i una part important d’aquest deute té a veure amb allò que el PP encara no ha reconegut i restituït, la corrupció i la mala gestió del PP a les Illes Balears, especialment en el període 2003-2007.

MÉS per Menorca creu que el debat real que hauria de tenir el Parlament és sobre “la unitat i l’estratègia” dels grups parlamentaris i del Govern per aconseguir quatre coses: més inversions de l’Estat (incloses les inversions estatutàries pendents), nou REB, nou sistema de finançament, i condonació d’una part del deute que té la CAIB amb l’Estat (d’entre 600 i 4000 M€).

En definitiva, “el dèficit important que té les Illes és el dèficit de finançament, perquè aquest és el motiu dels dèficits en sanitat, educació o dependència que patim”.


Deja un comentario

Your email address will not be published.