Skip to content

MANIFEST PRIMER DE MAIG

Esquerra de Menorca-Esquerra Unida


Ja fa 7 anys des de l’inici d’una estafa, mal anomenada crisi, amb totes les seves conseqüències socials, polítiques, econòmiques, laborals,… I arribem a un altre «Primer de maig» en una situació inèdita, en els quasi 40 anys de democràcia espanyola, davant un escenari de repetició d’eleccions.
 
Després d’aquests 7 anys devastadors per a les classes populars, s’ha fet palès que les receptes dels governs del Partit Popular i del PSOE no han estat beneficioses en cap sentit. Al llarg d’aquest temps hem patit dues reformes laborals, on les treballadores hem perdut molts drets conquistats després d’anys de lluita, i ha quedat demostrat que les polítiques neoliberalistes no són la solució als greus problemes als quals ens hem d’enfrontar dia a dia.
 
Quan la ciutadania va acudir a les urnes, el passat 20 de desembre, ho va fer amb una clara intenció de canvi, i així ho van reflectir els resultats electorals. Una llum d’esperança, en forma de pacte entre partits d’esquerres, era la il·lusió de milions de persones per acabar amb anys d’austericidi. Una llum que es va esvair quan el PSOE va firmar un pacte de govern amb un partit neoliberal com és C’s, deixant en les seves mans les polítiques econòmiques que vénen a ser les mateixes aplicades pel govern de Rajoy.
 
Fins al darrer minut s’ha intentat un pacte de progrés, un pacte social i econòmic, en favor de les classes treballadores, però no ha sigut possible en quant l’apartat econòmic està en mans de la dreta més neoliberal. Però que de ben segur serà possible després del 26 de juny, on esperem que els partits d’esquerres aconsegueixin la majoria suficient per formar aquest govern progressista tan esperat.
 
Tenim la ferma convicció que les treballadores, i la societat en general, no necessitem més retallades, no necessitem més del mateix. És clau per a la recuperació econòmica la derogació immediata de les dues darreres reformes laborals, la recuperació dels drets laborals i la inversió pública. Així com la lluita contra el frau fiscal de les grans empreses i l’extinció de la corrupció estructural dins un sistema eminentment corrupte.
 
Es fa necessari deixar de mentir a la ciutadania amb dades macroeconòmiques que, analitzades amb un poc de deteniment, només diuen que els rics són més rics i els pobres som més pobres. L’economia de les treballadores, pensionistes, etc. no es veu modificada per molt que ens diguin que les empreses de l’IBEX-35 estan en una clara recuperació. Mentre les grans empreses augmenten els seus beneficis i el cost de vida augmenta, les classes treballadores seguim amb sous per davall del mínim necessari.
 
És per això que, des d’Esquerra de Menorca – Esquerra Unida, fem una crida a militants, simpatitzants i a la ciutadania en general, a sortir al carrer el dia 1 de Maig, dia internacional dels treballadors i treballadores, i adherir-se a les diferents concentracions que han organitzat els sindicats.
 


Deja un comentario

Your email address will not be published.