Skip to content

SOM ES CASTELL, ANY 1.

Un article de Som Es Castell


Ben aviat farà un any que l’agrupació Som Es Castell va aconseguir la confiança  d’una bona part de la ciutadania des nostre poble a les  eleccions de maig. Vàrem obtenir  el préstec de 839 vots per engegar  una  política basada en el nostre programa electoral i  el  nostre  codic  ètic,  consensuats  entre  totes  les  persones  assistents  a  les  Assemblees  obertes.

Aquest any SOM  ha treballat per fer sentir la seva veu dins  l’Ajuntament: hem  dialogat i  consensuat  alguns temes (política  d’acollida  a refugiats;  contra la  violència  masclista; Club Nàutic…). Ens  hem  oposat a d’altres a: una puja de sous d’ entre un 20%  i  40%,  fora  del  context  actual  de  crisis,  per  això  com  a mostra  de rebuig,  part  dels  nostre  regidors  donen  aquesta  puja  a  entitats  del  poble  o  ONGs;  pressupostos  2016:  continuistes  amb  una  línea  conservadora;  revista  municipal  poc  representativa  de  la  societat d’Es Castell i partidista… .

Hem col·laborat i participat en totes les comissions i reunions convocades, aportant el  nostre  punt  de  vista  (casernes;  aigua  i  nova  planta  potabilitzadora;  residus  i  neteja viària…). Hem presentat més  de 40  instàncies sobre temes concrets per millorar el poble  i informar­nos. Hem presentat  mocions contra el TTIP, la llei  mordassa,  encontres de  poesia, millora de la comunicació en  serveis socials, casernes, IVA cultural i polítiques  de  transparència. Col·laborem  per  constituir  l’Agenda  21  com  a  eina  participativa  al  nostre poble, pilar fonamental de la nostre agrupació.

En l’àmbit de la comunicació, dir-­vos que cada segon dimecres de  mes de 19  a  20  hem fet  un  programa  de ràdio  amb  informacions  dels  Plens,  entrevistes  i  diàlegs  diversos.  També  hem  fet  un  Facebook  ­SOM  Es  Castell­  i  una  nova  web  (www.somescastell.es)  on  podeu  deixar  la  vostra  opinió  i  veure  tota  la  feina  desenvolupada.

Hem fet  articles  i  cartes  al  diari informant­vos i  donant-­vos  el  nostre  parer. Cada  dijous  a  partir  de  les  18h  ens  reunim  al  local  del  carrer  Cala  Padera,4,  baixos on podeu adreçar­vos i trobar­nos per ratllar de temes locals, de Menorca i, fins  hi tot, de l’Estat.

La present és per dir­vos que continuem amb el nostre  propòsit  de  millorar Es  Castell, que procurem ser fidels al mandat de la població  que ens va votar i coherents  amb el programa que vam elaborar  d’una manera participativa.

Es Castell pot millorar i  ho  podem  fer  entre  tots,  perquè  tots  en  som  responsables  i  beneficiaris,  però  cal  interessar­se,  demanar  i  participar.  A  Som  Es  Castell  estem  ben  vius,  gràcies  per  la  vostra col·laboració i ajut. Vos esperem.


Deja un comentario

Your email address will not be published.