Skip to content

Las escoletas se unen para celebrar el Día Internacional de la Familia

Será el próximo 15 de mayo y destacarán la importancia de la Equidad

FAMILIA I ESCOLA LOGO
FAMILIA I ESCOLA LOGO

(información disponible en catalán)

LA FAMÍLIA, què important és i la seva relació amb l’ESCOLA, per a l’educació dels infants és imprescindible una bona relació i  un molt bon enteniment entre elles.

A les escoletes, el proper dimarts 15 de maig, així ho volem celebrar, a cada centre d’una manera diferent, però tenim molt clar que aquest any volem incidir en la importància de l’EQUITAT.

A les escoletes, acollim i acompanyem a les famílies que ens arriben, les ajudem en la criança, les ajudem a cercar el seu camí.

A la nostra societat ara vivim uns moments on trobem molts tipus de famílies, i hem d’ensenyar als infants des de ben petits a conéixer-les i respectar-les, ja que lo més important per a un infant és la seva família, aquella que l’estima per damunt de tot, sigui del tipus que sigui.

L’escola, ha de contribuir a mostrar als infants totes aquestes possibilitats, totes les famílies que existeixen i que a totes on els infants són estimats, són bones famílies.

L’administració ha de fer possible que tots els infants d’aquelles famílies més desfavorides socialment puguin accedir a l’escoleta, perquè està demostrat en nombrosos estudis com “Desheredados de Save the Children” que l’Escola 0-3 té el major poder igualador, ofereix l’oportunitat als infants d’iniciar un camí per tenir un futur millor i pot ajudar a les seves famílies a apoderar-se, a sentir-se capaces. I no anar heretant la pobresa de generació  en generació.

A les escoletes  volem fer visible que entre tots podem fer un món millor,ajuntem forces.

Podem aconseguir un Pacte 0-3 Educatiu que afavoreixi l’Equitat, però l’Administració ha de posar de la seva part.

A Menorca  s’ha fet i s’està fent molt bona feina en aquest sentit, l’Observatori per la Primera Infància i Família del Consell Insular de Menorca, ha fet feina per aconseguir un bon engranatge entre administracions, serveis socials, escoletes,… però fan falta molts recursos humans dins els centres i estem demanant més dotació dels EAPs a la Conselleria d’Educació. Ara, les famílies més desfavorides i els seus infants són dins les escoletes, així ho volem, volem una escola inclusiva, integradora, volem fer comunitat, fer barriada, i fem molt d’esforç, però la Conselleria ha d’aportar més recursos humans.

A  l’Escola Infantil Es Passerells, el proper dimars l’escola es vestirà de verd, els arbres del pati, l’entrada, i amb totes les famílies del centre, celebrarem el seu dia i clamarem amb el nostre logo, una vegada més:

UN PACTE  PER S’EQUITAT  AL 0-3 I NATURALMENT EDUCATIU, NO ASSISTENCIAL.

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.