“Sant Joan i la resta de festes de Menorca, segueixen en l’aire” – menorca al día
Skip to content

“Sant Joan i la resta de festes de Menorca, segueixen en l’aire”

Un artículo de la Agrupació Sindical de Policies Locals de Menorca

Policías locales de Ciutadella
Policías locales de Ciutadella

Des de l’Agrupació Sindical de Policies Locals de Menorca (ASPLM-CCOO) volem fer arribar aquestes línies per tal de poder clarificar alguns punts de la nostra reivindicació, per que ningú es pugui equivocar en quin es el nostre autèntic plantejament.
Des de l’any 2017 venim reclamant, el que ens correspon per Llei i que els actuals Alcaldes i Alcaldesses de TOTS els Municipis de Menorca, ens neguen de manera sistemàtica.
Ara ens acusen d’obligar-los a negociar sota pressió, ja que les Festes de Sant Joan son molt properes (i les eleccions municipals més) però poc s’en recorden de que al 2017 ja ens vam plantar i a base d’enredar-nos i mentir-nos vam decidir “In Extremis” aixecar aquest plant. Cosa que aquest cop de ben segur no ens tornarà a passar, ja que com a moixos escaldats, anirem prou vius com perquè no ens tornin a marcar un gol per l’esquadra.
La nostra relació amb l’administració que vostès representen, sempre ha estat extremament cordial i respectuosa, però per desgràcia, no podem dir el mateix en sentit invers, quan les nostres LEGÍTIMES reclamacions, no tan sols no han estat ateses, sinó que ni tan sols s’han molestat a escoltar.
Des de l’any 2017, ens venim queixant de que les retribucions que ens pertoquen per Llei, no son les que vostès ens han estat abonant, els hi hem dit per activa i per passiva, de manera verbal i per escrit, fins i tot, els hi hem presentat tres Contenciosos, que esperem en breu es resolguin. Però tot això ha caigut en sac romput i la única manera que hem trobat per que per fi ens vulguin escoltar, ha estat dir-los clarament, que vostès ens necessiten més a nosaltres, del que nosaltres els necessitem a vostès i que fins que no es decideixin a seure a la mateixa taula a escoltar-nos, cap Policia Local de Menorca tornarà a ser enganat pels seus consistoris.
Ens deien que les nostres reivindicacions no tenien raó, ja que nosaltres l’hi donàvem un sentit a l’aplicació de la Llei interessat, però que vostès en feien una altre, que mai va ser fonamentada pels seus serveis jurídics. Finalment, vam poder presentar-los els informes dels serveis Jurídics de CCOO i UGT (Sindicats majoritaris dins de la funció pública) que avalaven tot el que fa dos anys estem reclamant “QUE S’ADAPTIN A LA LLEI”, però molts cops ha quedat demostrat que vostès es senten per damunt del bé i del mal i això tampoc els hi va semblar suficient, així que van decidir demanar un altre informe jurídic a la Conselleria d’Interior (ja era hora que fessin alguna cosa).
Avui divendres, fa just una setmana que vostès van rebre aquest informe i lluny de compartir-lo amb nosaltres, s’el van passar uns als altres per estudiar-lo detingudament, llegir-lo amb lupa, analitzar-lo amb microscopi i tal vegada també amb proves de Carboni 14, tot per adonar-se que finalment els Policies Locals TENIEN RAÓ en la seva històrica demanda.
Ara, una setmana després, ens envien la seva proposta i ens donen dos dies (dissabte i diumenge) per pensar-nos si ens agrada o no i de manera unilateral, ens convoquen pel proper dilluns per tractar de tancar-ho.
Doncs ens sap greu, senyors i senyores Alcaldes i Alcaldesses, però si vostés necessiten temps per analitzar tota aquesta informació, resulta completament lògic que nosaltres també la necessitem, per tant, tot i que estem molt agraïts de que per fi haguem tingut el plaer de compartir una reunió amb vostès, creiem que dos dies i en festius, no ens serà suficient per estudiar-ho, més encara si tenim en compte, que fa dos anys que els hi hem pregat per activa i per passiva que no deixassin córrer tot aquest temps.
Tenim clar que vostès seguiran en la seva tàctica de tractar de desacreditar-nos davant l’opinió pública, dient que som uns “peseteros” i que només ens importen els diners, però els hi diré algo, que tal vegada els sorprengui i es que aquests diners que reclamam (que a sobre la Llei diu que ens corresponen) els necessitem per alimentar-nos, pagar les nostres hipoteques o lloguers, els seus impostos abusius i amb sort, gràcies a l’esforç que feim en treballar de manera voluntària per les festes d’altres pobles, tal vegada ens poguem permetre anar de vacances amb les nostres famílies, per compensar-li les nits i festius que malauradament i pel compliment de la nostra tasca, no podem gaudir al seu costat.
Per acomiadar-nos de vostès, permetins recordar-los, que la nostra negociació, mai va estar encaminada en guanyar més diners, sinó que les nostres remuneracions econòmiques, fossin les que la Llei marca “Ni un euro de més, però per descomptat, tampoc de menys”. De fet, la nostra reclamació principal i per nosaltres la més important, es que a banda de cobrar el que ens correspon, vostès ens paguin quan els hi toca, que ja estem cansats de fer feina el Juny i amb sort, cobrar el Gener de l’any següent.
Llegida per damunt i sense aprofundir gaire, la documentació que per fi, després de dos anys ens han fet arribar, veim amb decepció que aquesta reclamació ni tan sols l’han contemplat, de ser així veiem difícil arribar a cap acord, ja que l’altre reclamació, com deim, era una OBLIGACIÓ que vostès havien d’assumir des del primer dia i que de manera imprudent i temerària ens han negat cada cop que els hi hem demanat.
Esperam poder reunir-nos aviat i trobar una solució satisfactòria a les nostres legítimes reclamacions, sobre tot, per que estimam els nostres pobles i respectam les seves festes, però tinguin clar que aquesta només arribarà, quan vostès trobin la fórmula adequada per garantir que aquests pagaments es facin efectius a mes vençut. I com no volem tornar a ser enganats com l’any 2017, aquesta garantia haurà de ser formulada amb alguna cosa més que les seves paraules, que com diem, han quedat realment en entredit per la seva falta de responsabilitat.

Comment

Deja un comentario

Your email address will not be published.