Skip to content

Declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Govern de les Illes Balears


Com cada any d’ençà que les Nacions Unides van declarar el 8 de març Dia Internacional de les Dones, el Govern de les Illes Balears aprofita aquesta commemoració per reiterar el seu ferm compromís amb l’erradicació de les discriminacions de gènere que persisteixen avui a molts àmbits.

Tenim el compromís de dur endavant els objectius de desenvolupament sostenible amb la fita del 2030, per aconseguir, entre d’altres, que l’objectiu 5è, la igualat de gènere, sigui una realitat. En l’Acord per a la governabilitat vam manifestar la nostra voluntat de continuar posant l’esforç en la igualtat de dones i homes i en l’adopció de les mesures previstes en la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes.

Com que coincideix l’any 2020 amb els quaranta anys de la Convenció per a l’eliminació de tota forma de discriminació contra les dones, els vint-i-cinc anys des de l’aprovació per 189 estats de la Plataforma d’Acció de Beijing i els vint anys des de la creació de l’Institut Balear de la Dona, volem celebrar les conquestes d’igualtat i no-discriminació per raó de sexe fins ara assolides i posar-nos com a reptes continuar eliminant les discriminacions que persisteixen, com la bretxa salarial, especialment a les professions feminitzades (reivindicam igual sou per treball d’igual valor), i fomentar l’emprenedoria i l’autoocupació de les dones. Volem eliminar l’assetjament sexual i laboral que cosifica i limita la llibertat de les dones.

Continuarem lluitant contra totes les formes de violència cap a les dones i nines. Estam davant una greu vulneració dels drets humans ja que, arreu del món, les violències masclistes són la principal causa de mort violenta de les dones. Ens comprometem a posar els mitjans necessaris per reparar els danys físics i morals i restituir el projecte de vida a les dones, els nins i les nines víctimes de violències masclistes.

Combatrem el tràfic de dones i nines amb fins d’explotació sexual i l’explotació sexual de menors, i posarem tots els mitjans per contribuir a l’abolició de la prostitució dins l’àmbit de les Illes Balears. Volem unes illes lliures de turisme sexual.

Farem de la coeducació i de la prevenció de la violència masclista un eix de la formació en valors per als qui el dia de demà seran persones adultes; volem que els infants i els adolescents d’avui interioritzin la igualtat i el respecte a les dones i nines i, per extensió, als altres, independentment de la diversitat que representin.

La lluita contra les desigualtats cap a les dones és un eix central de la nostra acció política.


Comment

  1. … sí? …y estando a las puertas de semana santa, supongo que miembros de las corporaciones públicas se olvidarán muy pronto de todas estas buenas intenciones, cuando se trate de acudir corriendo a actos confesionales de una iglesia misógina y machista en grado sumo, que no disimula siquiera su naturaleza opresiva para con las féminas… la imagen que me viene a la mente leyendo estas buenas intenciones vuestras, es aquella en la que Soraya Sáenz de Santamaría y María Dolores de Cospedal acudían al Vaticano disfrazadas de viudas negras, con tocado negro y peineta con velo… lo siento, pero para cambiar la sociedad no bastan las poses, tenéis que hacer algo con la iglesia, VOSOTRAS… no para modernizarla, sino para eliminar su influencia, es un estorbo, sobre todo para vosotras, y lo sabéis…

Deja un comentario

Your email address will not be published.