“Protegir un projecte necessari amb responsabilitat” – menorca al día
Skip to content

“Protegir un projecte necessari amb responsabilitat”

Un artículo del Comité Local Proposta per les Illes de Es Castell

Ajuntament des Castell.
Ajuntament des Castell.

Sempre hem defensat que si és bò per es poble, també ho és per a El Pi , i es geriàtric , ademés és una necessitat que no es pot diluir, no s’ha d’aplaçar perquè, sigui a s’esplanada o sigui a n’es colt de Santa Ana, Es Castell necessita amb urgència es geriàtric.

Es conveni signat l’any passat per s’equip de Govern anterior (El Pi – PP) ja tenia visibilitat, terminis establerts, financiación i conformitat, i s’ha de protegir.

És cert que quan es va signar l’any passat aquest conveni, consensuat amb s’ajutament, es Consell i es Govern Balear, es va deixar una clàusula per tenir opció a una denda, doncs en aquell moment es Quarters no eren de titularitat de s’ajuntament i no es podia executar cap projecte.

És cert que SOM, partit de s’oposició d’aquell moment, va esmentar i duia com a referent a n’es seu programa electoral que lo primer que farien quan entressin a s’ajuntament seria una consulta popular per definir sa situación d’es geriàtric.

També és cert que va ser entrar a governar i sa consulta popular es va diluir com es fum, doncs de manera unilateral POSE i SOM van decidir modificar es projecte, fer una denda i designar un Quarter per es geriàtric .

Allà El Pi ja vam començar a formular preguntes, sobretot per es sobrecost que durà habilitar primer s’edifici i cumplir amb es plaços establerts i sobretot, en no perdre sa inversió de 6 milions que es Govern Balear aportava per aquest projecte.

En resum, esteim a meitat de maig de 2020, ha passat un any i a dia d’avui es geriàtric no s’ha començat. No volem treure redit polític d’aquesta carta, volem cridar a sa responsabilitat de tots es polítics que ara són dins s’equip de Govern perquè protegeixin es geriàtric i s’executi dins es
terminis establerts, si bé es conveni diu que es geriàtric s’ha d’iniciar dins el 2020 i encara tenim any per endavant, també estipula que s’ha de finalitzar al 2021 i, a hores d’ara, l’únic que tenim tots es ciutadans d’Es Castell és incertesa.

No podem permetre que sa propera crisis económica, que esdevindrà després d’aquesta crisi sanitària generada per es COVID19, comprometi aquestes subvencions i deixi desprotegits a n’es nostres majors. És per açò que el comité local de El Pi fa una crida a sa responsabilitat.


Deja un comentario

Your email address will not be published.