“Prou ja! Estimeu més la sanitat” – menorca al día
Skip to content

“Prou ja! Estimeu més la sanitat”

Una carta d'en Lluís Seguí Gomila.


Sóc un infermer del IB-SALUT. Un professional qualificat que treballa pels seus mèrits i no per una assignació a dit o per càrrec de confiança que cada dia dono el millor de mi intentant millorar la salut de les persones que ho necessiten.

Desgraciadament em sento defraudat pels qui fa pocs mesos ens etiquetaven d’heroïnes i herois (que no ho som, ja que som professionals que treballem) i avui ens castiguen privant-nos d’un dret que és nostre. Un Reial Decret-Llei 2/2020 del 22 de gener del 2020 que obligava a les autonomies a bonificar la pujada salarial pertinent. Cal recordar que l’any 2010 els funcionaris públics incloent els professionals de la salut vam ser retallats d’un 5% del sou que mai vam tenir recompensa.

Sra. Francina Armengol (Presidenta del Govern de les Illes Balears) i Sra. Patrícia Gómez i Picard (Consellera de Salut i Consum); els professionals de la salut no tenim cap culpa de la seva mala gestió econòmica i no volem més retallades d’un dels pilars més importants que la societat té. Perquè gràcies a accions com les que vostès porten a terme, cada dia fragmenten més el sector sanitari.

Cada quatre anys els ciutadans intentem combatre la plaga política per millorar, però està clar que governi qui governi és lluitar sols contra una paret.

En àmbit de salut és nefasta la gestió on les borses de treball són quasi sempre antiquades i on les oposicions brillen per la seva absència i no quan tocarien ser convocades.

Som professionals que ens mereixem un sou digne per la nostra tasca i vosaltres no sou qui per retallar-nos a les totes quan us vingui bé. Nosaltres no som les vostres joguines. No em diguin que és per fer front a una crisi econòmica/sanitària perquè per aquesta regla jo retallaria dels grans sous de vostès, dietes i persones de confiança. Precisament tot salari correspon amb una responsabilitat i d’això no en tinc cap dubte. Però… vostès els seus deures de gestió els executen com cal? Potser s’haurien de retallar més les seves butxaques i deixar als meus companys i companyes amb el que els i pertoca per llei, ja que sí fem la nostra feina.

I per acabar, Sra. Armengol no digui que congela els sous per fer front a una gran crisi. Prou demagògia! Prou de riure’s dels qui cada dia treballem donant salut a la nostra societat. No vulgui minvar el sou dels qui estem a primera línia de foc sempre i exposats a milers de riscos. A poc a poc ens aneu ofegant tant que ja podrem anar a treballar per amor a l’art. Vostè seria Presidenta del Govern per amor a l’art o cobrant 1.600 euros?

Prou! No vull més silenci perquè la població ja es cansa de callar. Vull el que és nostre. Sigui sincera i digui que és una retallada per subsanar la seva mala gestió i que per mancança de recursos opta per retallar de nosaltres. No doni l’excusa de crisi econòmica. Li recordo que és l’única CA que castiga als seus sanitaris. El Govern Central va dir que no retallaria dels funcionaris. Entenc que Balears gestiona el seus pressupostos però… per què castiga vostè als seus?

NO MÉS RETALLADES EN SANITAT!


Comments (2)

Deja un comentario

Your email address will not be published.