Skip to content

De com enguany vam aprendre a estimar-nos més i millor: Lliçó d’autoestima de 2020


Aquest 2020 ha estat tot un desafiament per a la nostra salut mental, perquè ningú surt indemne d’una allau de notícies dramàtiques i d’una llibertat coartada per l’aterratge d’una amenaça mundial. Hem hagut de fer grans sacrificis en la nostra rutina, adaptar-nos a les circumstàncies i assumir les nostres derrotes i errors en un context especialment difícil. Però podem treure algun aprenentatge de tota aquesta aventura emocional. Reflexionem sobre algunes lliçons en aquest article: autoestima 2020.

Autoestima: quatre lliçons vitals

La importància de l’essencial. El coronavirus ha posat en escac la nostra rutina atacant el més important que tenim: la vida. Ser conscients de la vulnerabilitat d’aquesta ens ha fet prendre consciència que la nostra major possessió és el temps, finit, així que val més que aprofitem aquesta gran oportunitat de sentir-nos vius i compartir aquesta aventura amb la gent que estimem. En aquesta sintonia, un bon cafè, una gran lectura, aquesta cançó que t’ha entusiasmat, l’abraçada posposada o un propòsit futur són excel·lents motors de felicitat.

El millor mirall és conèixer-se per dins. Tenir temps per a reflexionar sobre les nostres certeses i inseguretats, reptes presents i futurs és la clau per a créixer a nivell personal, alguna cosa que és fonamental per a sentir-nos bé. No podem viure d’esquena al nostre interior, encara que a vegades sigui més còmode mirar cap a un altre costat.

Ens donarem llibertat, per a sentir i per a cometre errors. En aquests mesos hem après que la majoria dels contratemps que ens succeeixen en la rutina o dels errors que hem pogut cometre no són tan importants. Dóna’t temps per a sentir emocions, i per a reflexionar sobre elles, i no coartis la teva llibertat per la por de fallar. Ningú és perfecte, així que has de permetre que tota la responsabilitat no caigui en la teva acció com a motor humà. Actua d’acord amb allò que sentis i creguis que és el correcte, i no t’inflis de culpa.

La nostra millor companya som nosaltres. En aquesta pandèmia ens hem vist privades de moltes companyies i ens ha tocat viure molt amb nosaltres mateixes… i saps què? Què som la millor companyia! Podem gaudir moltíssim del nostre temps, gaudir de la nostra ment, de la nostra sexualitat, del nostre coneixement… Quina sort tenir-nos a nosaltres mateixes!

Autoestima: dues rutines a seguir

I continuem aquest article d’«autoestima 2020» repassant dos elements indispensables d’una filosofia saludable per dins i per fora.

L’esport ens anima. Durant els primers mesos de confinament, vam descobrir que l’esport està al nostre abast, sense la necessitat d’anar al gimnàs. N’hi ha prou amb tenir en el nostre armari un matalasset i una sèrie de pesos (o paquets d’arròs o pasta) i moltes ganes de sentir-nos millor per dins i per fora. Pots triar entre totes les amants del gym que comparteixen contingut audiovisual per a dur a terme els exercicis que vulguis i millorar el teu aspecte físic. A més no saps la satisfacció que sents en superar la mandra momentània!

Cuidar-se senta bé, amb cures facials, corporals o capil·lars. Acabar amb la nostra activitat ociosa ha suposat una estranya oportunitat de buscar formes per a passar el temps i en aquesta cerca hem pogut descobrir que cal treure-li temps al temps. Uns quants minuts són suficients per a gaudir d’un bany relaxant, començar amb una rutina facial i capil·lar que tregui el millor de la teva pell o per a regalar-li a la teva cabellera una dosi d’hidratació. Pot semblar-te una cosa secundària, però tu sempre ets el primer.

.-Aquest és un article de bellezaactiva.com i AMIC per a Menorcaaldia.com


Deja un comentario

Your email address will not be published.