“Ara és un bon moment” – menorca al día
Skip to content

“Ara és un bon moment”

Una carta de Toni Bosch, presidente del Comitè local de El Pi- PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS en Ciutadella

Jaleo en Sant Joan.
Jaleo en Sant Joan.

Hem vist com fa poc l’Ajuntament de Ciutadella va sol·licitar mesures per aturar, dins el possible, les aglomeracions desmesurades que es produeixen a Ciutadella durant les festes de Sant Joan. La resposta va ser però un poc ridícula. Preservar el bon funcionament de les festes patronals de tots els pobles, no només les de Ciutadella, és una feina de tots. Si no som valents i no agafem “es toro per ses banyes” i es posa ordre, els nostres nets ja no podran viure unes festes que s’han conservat igual des de fa no sabem els anys, de la mateixa forma i tradició. Això és l’essència de la festa,  fins al punt de què podem veure caure llàgrimes  d’emoció a joves i major en diversos actes. Això s’està degradant de manera preocupant, ja que es produeix una massificació exagerada. Part de la culpa la tenen les crides que es fan, per guanyar diners. Navilieres i agències de viatges, no ho acaben d’entendre  perquè fan ofertes per venir per Sant Joan. Si vols anar a San Fermin, segurament no en trobaràs, perquè no se’n fan de tan atractives  per venir a les nostres festes patronals, les que se celebren a tots els  pobles de Menorca.

Dos dies més tard de les passades no festes de Sant Joan de l’any passat es va organitzar una manifestació per protestar pels excessos viscuts. La gent que va assistir-hi no és gent que acostuma a manifestar-se. Era gent major que s’estima la festa, entre els assistents, hi havia també, caixers i les seves famílies. Gent que viu amb molta preocupació el que està passant. Aquells que van heretar dels seus avantpassats les normes i tradicions, no escrites, transmeses de paraula amb el compromís de seguir conservant.

Com a president del Comitè local de Ciutadella i vicepresident d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, juntament amb els nostres parlamentaris de Mallorca, vam adreçar dues preguntes molt concretes al Govern Balear en aquest sentit, que digin si estan disposats a fer res per posar solucions, abans que si tard, també, demanaria als diferents grups polítics de Ciutadella, que tenen representació en el Consell Insular, demanin a la institució Insular, si fan comptes fer res al respecte, segur que se’n poden fer, per als governants és més fàcil posar-se de costat i tirar pilotes fora, però, són ells els que han de posar mesures, per això es presenten i per això van ser elegits.


Deja un comentario

Your email address will not be published.