Skip to content

“Comunicat de mascareta al pati no”

Una carta de la plataforma "Mascareta al pati no"

"La mascareta al pati ha caigut, era la nostra reivindicació de mínims i no podia ser d’una altra manera".
"La mascareta al pati ha caigut, era la nostra reivindicació de mínims i no podia ser d’una altra manera".
Foto: Pixabay

El Consell Interterritorial retira les Mascaretes al Pati dels centres educatius, fet que celebram però que malauradament arriba tard, segons els estudis científics que ens alerten dels greuges per a la infantesa d’aquesta i altres decisions preses durant la pandèmia, mesures que sempre hem tildat d’adultocèntriques i que han relegat els nostres fills i filles a ser ciutadania de segona.

La nostra plataforma el mes de setembre ja demanava, amb el suport de més de 7.500 famílies, una flexibilització de les mesures anticovid a les escoles, quan la incidència era molt més baixa que ara, sent l’únic lloc on seguien amb la mateixa normativa restrictiva de setembre 2020.

Defensam que, ara que la major part de la societat està immunitzada (naturalment o per vacuna) i està demostrat que omicron és una variant molt més lleu, hem de seguir exigint valorant que quan parlam de restriccions anticovid que afecten els nostres fills i filles, els riscs sempre superen els beneficis, tal com afirmen societats pediàtriques com la Societat Catalana de Pediatria, que alerten de greus conseqüències emocionals i per a l’aprenentatge, així com un augment escandalós de casos de salut mental que afecten els nostres infants i adolescents.

Demanam al Govern, Conselleria d’Educació, Conselleria de Salut, federacions de famílies, sindicats i a totes les organitzacions que vetllen pel benestar de la infància, que escoltem aquestes veus que fan intervenció directe i analitzen totes aquests perjudicis infrigits sobre la infantesa i adolescència.

La mascareta al pati ha caigut, era la nostra reivindicació de mínims i no podia ser d’una altra manera. Ara no ens queda cap dubte que toca treure-la definitivament, tal com recomana la Societat Catalana de Pediatria i tal com fan a la major part d’Europa, tenint en compte que a molts països no l’han duita mai a l’escola.


Deja un comentario

Your email address will not be published.