Skip to content

“Dia internacional de les víctimes de l’Holocaust”

Una carta d'Esquerra de Menorca-Esquerra Unida

Auschwitz
Auschwitz
(Foto:PIXABAY)

Esquerra de Menorca-Esquerra Unida lamenta el silenci del Consell Insular de Menorca en relació a la celebració del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, que aquests anys havia estat commemorat institucionalment

Des de fa uns  anys, amb motiu del 27 de gener, Dia internacional de les víctimes de l’Holocaust, el Consell Insular de Menorca, amb els ajuntaments de l’illa van dur a terme un acte d’homenatge a les víctimes menorquines dels camps d’extermini nazis.

El primer memorial es va celebrar a l’Ajuntament de Maó, i va consistir en un reconeixement als familiars vius d’aquells menorquins que van patir l’exili, la tortura, i en la majoria de casos la mort. I ja en aquell moment, les institucions públiques de Menorca van decidir que aquell acte tindria continuïtat anual.

Aquest acte institucional tenia un doble objectiu: recordar als més de quaranta menorquins que van ser als camps nazis i sobretot als 23 que hi van perdre la vida, i fer present a les generacions més joves que els mals de la barbàrie arriben per tot.

Tret que es faci de manera clandestina, no hem vist que el Consell Insular de Menorca actual hagi fet cap esment de celebració d’un acte d’aquestes característiques i objectius. En el cas de ser un oblit, malament. En el cas de ser desídia, més malament encara. En el cas de ser una decisió política no fer l’acte homenatge, realment incomprensible.

Des d’Esquerra de Menorca-Esquerra Unida hem de denunciar aquest fet i recordar a les víctimes del nazisme, i fer arribar la nostra estima als familiars que encara hi queden d’aquells menorquins que van patir, molts fins la mort.


Deja un comentario

Your email address will not be published.